Ελλαδα

Euroferry Olympia: Βελτιώνεται η υγεία του Βούλγαρου οδηγού

Αναμένεται να πάρει εξιτήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euroferry Olympia: Πυροσβεστικά σκάφη ρίχνουν νερό στο πλοίο που πήρε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2)
Euroferry Olympia © EUROKINISSI

Euroferry Olympia: Βελτιώνεται η υγεία του Βούλγαρου οδηγού - Είχε απεγκλωβιστεί από το γκαράζ του πλοίου.

Βελτιώνεται η υγεία του Βούλγαρου οδηγού που διασώθηκε από το Euroferry Olympia 18 ώρες μετά την εμφάνιση της φωτιάς στο πλοίο. Ο άνδρας ήταν ένας από τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς που επικοινώνησαν με τις αρχές μέσα από το γκαράζ του πλοίου και κατάφεραν να βγουν με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ.  

Ο άνδρας, που αρχικά είχε διασωληνωθεί είναι καλύτερα στην υγεία του, έχει αποσωληνωθεί και αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ακόμα ημέρες, ώσπου οι γιατροί να σιγουρευτούν ότι μπορεί να γυρίσει σπίτι του μετά τον εφιάλτη που έζησε στο φλεγόμενο πλοίο.

Την Τρίτη (22/2) ένας ακόμη επιβάτης του Euroferry Olympia πήρε εξιτήριο, ενώ από το νοσοκομείο έχει βγει και ο 21χρονος Λευκορώσος οδηγός που διασώθηκε από το πλοίο περίπου δύο 24ωρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς. 

Euroferry Olympia: Αγωγή από την οικογένεια του νεκρού οδηγού

Σε αγωγή προχωρά η οικογένεια του 58χρονου οδηγού που βρέθηκε νεκρός στο Euroferry Olympia την Κυριακή (20/2), κατηγορώντας το πλήρωμα και τον πλοίαρχο για αργά αντανακλαστικά τους μετά την εκδήλωση της φωτιάς, που όπως υποστηρίζουν είχε ως συνέπεια τον εγκλωβισμό των οδηγών στο γκαράζ.

Η οικογένεια του νεκρού οδηγού, Βαγγέλη Μαλεσιάδα, έδωσε εντολή στον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη να καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των λοιπών υπευθύνων της ιταλικής εταιρείας. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως οι εγκλωβισμένοι οδηγοί, αλλά και ότι τους άφησαν στο έλεος της φωτιάς. 

Euroferry Olympia - Αγωγή από οικογένεια στην εταιρεία: Οι ευθύνες της είναι ακέραιες

«Οι ευθύνες είναι ακέραιες αναλλοίωτες και βαρύνουν μόνο την εταιρεία η οποία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί την ίδια τακτική ήτοι με τη μέθοδο της και το απαράδεκτο service της οδηγεί ουσιαστικά αν μη τι άλλο τους οδηγούς φορτηγών. Να επιλέγουν για την ξεκούραση τους μόνο τις καμπίνες των φορτηγών τους. Τα δε οχήματα σε αυτήν την παγίδα θανάτου είναι τόσο ασφυκτικά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο που είναι αδύνατον ακόμη και οι πόρτες να ανοίξουν», είπε ο Γιάννης Μαρακάκης σε δηλώσεις του για την υπόθεση και πρόσθεσε: 

«Θα αναζητήσουμε το μάξιμουμ των αποζημιώσεων που προβλέπουν ο νόμος και τα συμβατικά κείμενα και θα επιδιώξουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων που ευθύνονται για αυτή την τραγωδία που δυστυχώς δεν διαφέρει πολύ από αυτά που ζήσαμε με το Norman Atlantic».

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μαρακάκης είχε επιτύχει την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic το 2014.

Μέχρι αυτήν την ώρα παραμένουν 10 οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Euroferry Olympia. To πλοίο μετακινείται στο λιμάνι του Αστακού, όπου και θα συνεχιστούν οι έρευνες. 

Στον Αστακό το Euroferry Olympia | 23/02/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ