Ελλαδα

Euroferry Olympia: Αγωγή από την οικογένεια του νεκρού οδηγού

Οργή από τους συγγενείς των αγνοουμένων για τη μετακίνηση του πλοίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euroferry Olympia: Φωτογραφία από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο
Euroferrry Olympia © EUROKINISSI

Euroferry Olympia - Φωτιά στο πλοίο: Αγωγή από την οικογένεια του νεκρού και οργή από τους συγγενείς αγνοουμένων - Τι είπε στην κατάθεσή του ο 22χρονος

Σε αγωγή προχωρά η οικογένεια του 58χρονου οδηγού που βρέθηκε νεκρός στο Euroferry Olympia την Κυριακή (20/2), κατηγορώντας το πλήρωμα και τον πλοίαρχο για αργά αντανακλαστικά τους μετά την εκδήλωση της φωτιάς, που όπως υποστηρίζουν είχε ως συνέπεια τον εγκλωβισμό των οδηγών στο γκαράζ.

Η οικογένεια του νεκρού οδηγού, Βαγγέλη Μαλεσιάδα, έδωσε εντολή στον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη να καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των λοιπών υπευθύνων της ιταλικής εταιρείας. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως οι εγκλωβισμένοι οδηγοί, αλλά και ότι τους άφησαν στο έλεος της φωτιάς. 

Euroferry Olympia - Αγωγή από οικογένεια στην εταιρεία: Οι ευθύνες της είναι ακέραιες

«Οι ευθύνες είναι ακέραιες αναλλοίωτες και βαρύνουν μόνο την εταιρεία η οποία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί την ίδια τακτική ήτοι με τη μέθοδο της και το απαράδεκτο service της οδηγεί ουσιαστικά αν μη τι άλλο τους οδηγούς φορτηγών Να επιλέγουν για την ξεκούραση τους μόνο τις καμπίνες των φορτηγών τους. Τα δε οχήματα σε αυτήν την παγίδα θανάτου είναι τόσο ασφυκτικά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο που είναι αδύνατον ακόμη και οι πόρτες να ανοίξουν», είπε ο Γιάννης Μαρακάκης σε δηλώσεις του για την υπόθεση και πρόσθεσε: 

«Θα αναζητήσουμε το μάξιμουμ των αποζημιώσεων που προβλέπουν ο νόμος και τα συμβατικά κείμενα και θα επιδιώξουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων που ευθύνονται για αυτή την τραγωδία που δυστυχώς δεν διαφέρει πολύ από αυτά που ζήσαμε με το Norman Atlantic».

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μαρακάκης είχε επιτύχει την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic το 2014.

Euroferry Olympia: Οργή για τη μετακίνηση του πλοίου από συγγενείς αγνοουμένων

Λίγη ώρα με την ανακοίνωση της απόφασης για μετακίνηση του Euroferry Olympia στο λιμάνι του Αστακού, οι συγγενείς αγνοουμένων εξέφρασαν την οργή τους, καθώς κατά τη διάρκεια της μετακίνησης θα έπρεπε να σταματήσουν οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό αγνοουμένων μέσα στο γκαράζ του πλοίου. 

Η Βάνα Μαθιού, σύζυγος του αγνοούμενου οδηγού Νίκου Μπεκιάρη, δηλώνει πως: «Θα είναι αύριο το καράβι εκεί, που σημαίνει κι άλλος πολύτιμος χρόνος, δεν υπάρχει ελπίδα να βγει κανένας ζωντανός. Θέλω το καράβι να έρθει στην Κέρκυρα τώρα».

Ο Ηλίας Γεροντιδάκης γιος αγνοούμενου οδηγού, επισημαίνει: «Πόσες ώρες θέλει να φτάσει στο Μεσσολόγγι; Αυτό θα ξαναφουντώσει. Τι περιμένουμε να πάρουμε τέφρα»;

Στην Αιτωλοακαρνανία ρυμουλκείται το «Euroferry Olympia»

Euroferry Olympia: Τι είπε στην κατάθεσή του ο 22χρονος διασωθείς

Ο 22χρονος Λευκορώσος που κατάφερε να βγει ζωντανός από το Euroferry Olympia Κυριακή (20/2) έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας. Ο νεαρός οδηγός είπε στις αρχές ότι έχασε τις αισθήσεις του, όταν συνήλθε έψαξε πυροσβεστήρα και ήταν όλοι άδειοι. «Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν. Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε “έξοδος κινδύνουˮ. Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ