Ελλαδα

Κρήτη: Έρευνα για τον θάνατο Αυστριακού- Βρέθηκε απανθρακωμένος

Η νεκροψία θα φωτίσει τα αίτια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό - Αστυνομία
Περιπολικό - Αστυνομία © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κρήτη: Πώς βρέθηκε απανθρακωμένος ο ηλικιωμένος άνδρας μέσα στο σπίτι του - Έρευνα για τον Αυστριακό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί υπό ποιες συνθήκες απανθρακώθηκε ο Αυστριακός μέσα στο σπίτι όπου διέμενε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό Λίσταρος του Δήμου Φαιστού.

Ο 83χρονος βρέθηκε καμένος από τα πόδια και κάτω, πεσμένος κάτω από το κρεβάτι του. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δεν αποκλείει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο του βραχυκυκλώματος από μια ηλεκτρική σόμπα, που βρέθηκε σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, μακριά από το σημείο εκδήλωσης της φωτιάς.

Οι κάτοικοι ήταν αυτοί που είδαν πρώτοι τους καπνούς και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Νεαρός που διαμένει στο χωριό με έναν πυροσβεστήρα έσβησε τις φλόγες πριν επεκταθούν.

Ο 83χρονος ζούσε στην περιοχή τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια, ήταν ιδιαίτερα μορφωμένος, ερευνητής, εικαστικός και γνωστός για τη φιλοζωική του δράση.

Στο σημείο έφτασαν δύο οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μοιρών με τέσσερις πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ αλλά και ιατροδικαστής. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής βρήκαν τον ηλικιωμένο πεσμένο στο έδαφος, ήταν όμως ήδη νεκρός. Τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ στον ηλικιωμένο αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (16/2), η σορός του 83χρνου μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, κατόπιν εντολής του ιατροδικαστή που βρέθηκε στο σημείο, ενώ άμεσα αναμένεται να ειδοποιηθεί η οικογένεια του ηλικιωμένου, η οποία διαμένει στην Αυστρία.

Με πληροφορίες από creta24.gr και neakriti.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ