Ελλαδα

Γηροκομείο στα Χανιά: Επτά συλλήψεις για τους θανάτους γερόντων

Η αστυνομία έκανε εφόδους στα σπίτια των εμπλεκομένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το γηροκομείο στα Χανιά
Το γηροκομείο στα Χανιά © EUROKINISSI / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Γηροκομείο στα Χανιά: Συλλήψεις μετά τις καταγγελίες για τους περίεργους θανάτους ηλικιωμένων και τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Σε επτά συλλήψεις εμπλεκομένων προχώρησαν οι αρχές για την υπόθεση θανάτου γερόντων στο Γηροκομείο στα Χανιά, σχεδόν ένα χρόνο μετά τις καταγγελίες συγγενών τους για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. 

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, μετά την έκδοση των επτά ενταλμάτων σύλληψης, οι αρχές έκαναν έφοδο νωρίς το πρωί στα σπίτια των εμπλεκομένων, δηλαδή, των δύο γιατρών, των νοσηλευτριών και των συνιδιοκτητών του Γηροκομείου. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία για να απολογηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις έκανε ο συνήγορος του Γηροκομείου, Νίκος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας στο τοπικό μέσο ότι «παραβιάζεται η ποινική δικονομία και τα δικαιώματα των εμπλεκομένων. Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και χωρίς να υπάρχει ουδείς λόγος δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν εντάλματα σύλληψης». 

Η ογκώδης 400σέλιδη δικογραφία περιλαμβάνει πέντε τουλάχιστον κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα και πληθώρα πλημμελημάτων. Στην έρευνα των αρχών περιλαμβάνονται τα πληρεξούσια των ηλικιωμένων που έχασαν τα σπίτια τους, αλλά και η καταγγελία συγγενών ηλικιωμένης για κακοποίησή της, που οδήγησε στην εκταφή της σορού της με εντολή εισαγγελέα. 

Γηροκομείο στα Χανιά: «Βρήκα τον πατέρα μου με το κεφάλι ανοιχτό»

Τον περασμένο Απρίλιο ήρθε στο «φως της δημοσιότητας» μία ακόμη καταγγελία για το γηροκομείο στα Χανιά. Η κόρη και η σύζυγος ενός 70χρονου άνδρα που παρέμεινε στη μονάδα για δύο μήνες, μίλησαν για όσα είχαν αντιληφθεί ότι συνέβησαν στον ηλικιωμένο, λόγω της αδιαφορίας που καταγγέλλουν ότι έδειξαν οι υπεύθυνοι. 

«Ο μπαμπάς μου ήταν δεμένος στα πόδια και στα χέρια στο κρεβάτι και φώναζε όλη τη νύχτα "νερό, νερό, νερό” και κανείς δεν πήγαινε να του δώσει ένα μπουκάλι νερό», δήλωσε στο OPEN η κόρη του 70χρονου άνδρα. Μάλιστα, η γυναίκα περιέγραψε ότι η οικογένεια τον βρήκε με ανοιχτό το κεφάλι και τον περιέθαλψαν απλά βάζοντάς του χανζαπλαστ.

«Η κόρη μου τον βρήκε με ανοιχτό το κεφάλι, είχε πέσει ο άνθρωπος. Ούτε μας ενημέρωσαν. Μας έλεγαν δεν ξέρουμε, μπορεί λέει λίγο να χτύπησε, δεν ξέρουμε, εδώ κάπου χτύπησε, δεν έχει τίποτα, ενώ ο άνθρωπος ήταν με ανοιχτό το κεφάλι. Και η κόρη μου πήγε και του έβαλαν ένα χανζαπλάστ, ενώ χρειαζόταν ράμματα. Δεν ξέρουμε πόσες ημέρες ήταν με ανοιχτό το κεφάλι», είπε η γυναίκα του ηλικιωμένου. 

Μάλιστα, η οικογένεια κατάλαβε όσα βίωνε ο 70χρονος, όταν επέστρεψε στο σπίτι του, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία, φαίνεται πως του έκαναν μπάνιο με κρύο νερό, τον έδεναν και δεν του έδιναν αρκετή τροφή. «Ήταν αδυνατισμένος, δεν μιλούσε, τον έδεναν στο καρότσι. Tις μέρες αυτές που ήταν στο σπίτι, κάποια στιγμή μιλούσε, επανερχόταν στη μνήμη του και έλεγε όταν τον έβαζα στο μπάνιο: "μη μου πετάς κρύο νερό, όπως μου πετάνε εκεί. Μη μου πετάς κρύο νερό, όπως μου πετάνε εκεί. Δεν θέλω να κρυώνω”». 

Με πληροφορίες από flashnews.gr και ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ