Ελλαδα

Γηροκομείο στα Χανιά: Για σκευωρία μιλούν οι κατηγορούμενοι

Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές απολογίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γηροκομείο στα Χανιά: Στον ανακριτή η ιδιοκτήτρια και η κόρη της
Γηροκομείο στα Χανιά: Στον ανακριτή η ιδιοκτήτρια και η κόρη της © flashnews.gr

Τι υποστήριξαν στην απολογία τους οι ιδιοκτήτριες του γηροκομείου στα Χανιά.

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία ολοκληρώθηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου, οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

«Όλα είναι προϊόν σκευωρίας», υποστήριξαν, σύμφωνα με το flashnews, οι ιδιοκτήτριες του οίκου ευγηρίας στα Χανιά που απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή για τις κατηγορίες των ανθρωποκτονιών.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής τους, προσκομίστηκαν ένορκες καταθέσεις που αναφέρουν άτομα που πλησίαζαν ανθρώπους για να καταθέσουν κατά της μονάδας παρέχοντας οικονομικά ανταλλάγματα.

«Προσκομίστηκαν στοιχεία άλλων συγγενών στα οποία για παράδειγμα, ο ένας αδελφός λέει ότι βασάνιζαν τη μητέρα του και την άφηναν νηστική ενώ η αδελφή λέει ότι ήταν μια χαρά και ο αδελφός δεν είχε πατήσει ποτέ στη μονάδα ενώ η αδελφή ήταν κάθε μέρα εκεί. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Νίκος Ρουσσοπουλος, συνήγορος υπεράσπισης ιδιοκτητριων οίκου ευγηρίας στα Χανια

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, απολογήθηκαν η μητέρα και η κόρη, ως ιδιοκτήτριες του γηροκομείου, ο ψυχίατρος αλλά και ένας υπάλληλος της μονάδας. Οι υπόλοιποι τρεις - ένας γιατρός και δύο υπάλληλοι - αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Κυριακής.

Σημειώνεται πως μετά το τέλος των απολογιών θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση ή όχι των συλληφθέντων.

Μαρτυρία πρώην εργαζόμενης στο γηροκομείο στα Χανιά - «Δίναμε κατασταλτικά σαν καραμέλες»

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά, όπου δεκάδες ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης.

Πρώην εργαζόμενη του οίκου ευγηρίας υποστήριξε ότι όταν ρωτούσε σχετικά με τα όσα συνέβαιναν εντός της δομής, δεν λάμβανε απαντήσεις. Αντίθετα, όπως ανέφερε η κ. Κική Στεφανίδου, οι συνάδελφοί της τής έλεγαν να μην μιλήσει.

«Ότι και να τους ρωτούσα, δεν μας έδιναν εξηγήσεις. Οι συνάδελφοί μου μου έλεγαν πάψε θα απολυθούμε. Με έκαναν στην άκρη, ήμουν το μαύρο πρόβατο» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία δομή «βιτρίνα που κάλυπτε τα ψέματά τους, μία καλομελετημένη κομπίνα». Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε οι υπεύθυνοι έκαναν διαλογή στο προσωπικό: «Μας βάζανε τόση δουλειά, ήμασταν 3 νοσηλευτές για 60 τρόφιμους. Έκαναν διαλογή στους εργαζόμενους, ήθελαν να είσαι ανειδίκευτος για να σε χειρίζονται».

«Δίναμε τα κατασταλτικά φάρμακα σαν καραμέλες στους ανθρώπους και ρωτούσαμε τι είναι αυτά» ανέφερε η πρώην εργαζόμενη, σημειώνοντας πως η ίδια έχει καταθέσει στις Αρχές ότι όλοι πέθαιναν με τον ίδιο τρόπο. «Τρεις μέρες εμπύρετοι ήξεραν ότι θα πεθάνουν και μάλιστα γελούσαν, έφευγαν από το δωμάτιο και τους αφήναν μόνους τους. Την ώρα που έφευγε η ψυχή τους καθόμουν στο δωμάτιο για να τους κρατάω στο χέρι. Για να μην νιώθουν μοναξιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κική Στεφανίδου για τις τραγικές στιγμές που βίωναν οι ηλικιωμένοι.

Γηροκομείο-κολαστήριο: "Βλέπαμε τους θανάτους και μας έλεγαν "Βούλωστο, είσαι πολύ ευαίσθητη""

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ