- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες συσκευές αφορά η επιδότηση
Τι δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας
Στην απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών αλλά και την επιδότησή τους αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στην επιδότηση για την απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών.
Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε πως «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου θα αρχίσει η επιδότηση για την απόσυρση των παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών, με έμφαση στην αντικατάσταση κλιματιστικών και ψυγείων».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ναυτεμπορική», υπογράμμισε πως «οι συσκευές αυτές δημιουργούν τα μεγαλύτερα φορτία κατανάλωσης και ασκούν πίεση στο ηλεκτρικό σύστημα. Τα ψυγεία λειτουργούν σε μόνιμη βάση, ενώ τα κλιματιστικά ανάβουν ταυτόχρονα σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι».
«Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες του νέου προγράμματος το οποίο θα συμβάλει στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά. Αυτό θα το πετύχουν με την απόκτηση νέων ηλεκτρικών συσκευών που είναι ενεργειακά αποδοτικότερες, καλύπτοντας τις ίδιες ανάγκες με αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση και κόστος»
Απόσυρση παλιών ηλεκτρικών ενεργοβόρων συσκευών και επιδότητση - Ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις
Ως προς τους δικαιούχους, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «θα είναι όλα τα νοικοκυριά, ενώ βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στο νέο πρόγραμμα είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών».
Αναφορικά με το πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις, το πρόγραμμα αναμένεται να «τρέξει» μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι επιδοτήσεις προβλέπεται χορηγηθούν με άμεση χρηματοδότηση (π.χ. μέσω voucher), με κριτήρια ιεράρχησης ενώ εξετάζεται να τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων. Η επιδότηση θα είναι κλιμακούμενη και το ποσοστό αυτής για κάθε κατηγορία ηλεκτρικού εξοπλισμού θα προκύπτει με βάση τα κριτήρια και το μέγιστο όριο χρηματοδότησης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Εκατοντάδες κλήσεις στην Άμεση Δράση για παροχή βοήθειας
Πολύ δύσκολη κατάσταση σε πολλούς δρόμους της περιοχής
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:15 στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εσπερίδων στον Εύοσμο
Τι ανέφερε ο κτηνοτρόφος
Στην Αττική έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα
Λάσπες, πέτρες και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί
Σε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» η κίνηση
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Το σημερινό του σκίτσο
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Σύμφωνα με τον ίδιο «σε λίγες ώρες έπεσε σχεδόν το μισό ετήσιο ύψος βροχής της περιοχής»
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Ζημιές σε βάρκες - Τα κύματα βγήκαν στον παραλιακό δρόμο
«Η ανάπτυξη κυρίως των ακριβών έγινε χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες» σημείωσε ο καθηγητής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.