Ελλαδα

Ανοίγει η Αττική Οδός - Χωρίς διόδια μέχρι τις 30 Ιανουαρίου

Πώς θα παραλάβουν οι οδηγοί τα αυτοκίνητά τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκίνητο στα χιόνια μπροστα σε διόδια στην Αττική Οδό
Αυτοκίνητο στα χιόνια μπροστα σε διόδια στην Αττική Οδό © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην Αττική Οδό δίνονται στην κυκλοφορία όλα τα τμήματα που έκλεισαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Πώς οι οδηγοί θα παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους.

Ανοίγει η Αττική Οδός στο σύνολό της, με όλα τα τμήματα να δίνονται στην κυκλοφορία. Όπως ανακοίνωσε, η διαχειρίστρια εταιρεία από τις 08.00 το πρωί σήμερα Πέμπτη (27/1) δίνονται στην κυκλοφορία και τα υπόλοιπα τμήματα που ήταν κλειστά.

Τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» ήταν τεράστια, με ολονύχτια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό οδηγών να στήνεται από τον Στρατό, την Πυροσβεστική και τον Ερυθρό Σταυρό.

Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι οι διελεύσεις θα πραγματοποιούνται άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς από τα χιόνια και τον παγετό.

Σημειώνεται ότι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες παρέμενε κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού από το Αεροδρόμιο έως το Δαχτυλίδι της Κηφισίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς στο συγκεκριμένο κομμάτι ήταν ακινητοποιημένα πάνω από 350 αυτοκίνητα.

Τα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη είχαν ανακοινώσει την Τετάρτη (26/1) τη μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Αττική Οδό στα ακόλουθα σημεία:

  • Στο Τμήμα της Αττικής Οδού από είσοδο Ελευσίνας έως Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι
  • Στο Τμήμα της Αττικής Οδού από Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι έως είσοδο Ελευσίνας
  • Στο Τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού από τα διόδια Κατεχάκη με κατεύθυνση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση για την παροχή κάθε βοήθειας στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό. Ειδικότερα, διατέθηκε αστυνομικό προσωπικό με κατάλληλο αριθμό οχημάτων, προκειμένου να μεταφέρουν τους οδηγούς σε σημεία της Αττικής Οδού για την παραλαβή των οχημάτων τους.

Μεταξύ άλλων διατέθηκαν 6 βαν της Τροχαίας και 4 περιπολικά για τη μεταφορά των οδηγών στα αυτοκίνητα τους, καθώς και τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ για να απομακρύνουν τα χιόνια. Επιχείρησαν, επίσης, τέσσερις γερανοί για τη μεταφορά των οχημάτων.

Πώς θα παραλάβουν οι οδηγοί τα οχήματά τους στην Αττική Οδό

Η Αττική Οδός, στην ίδια ανακοίνωση, ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα.

Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 09.00 έως τις 19.00.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ