- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Παραμένουν τα προβλήματα στη Μεσογείων - Σκεπασμένα αυτοκίνητα από το χιόνι, εκχιονιστικά αλλά και πολίτες με φτυάρια στους δρόμους.
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που εγκλώβισε εκατοντάδες οδηγούς.
Μία από τις κεντρικότερες «αρτηρίες» της Αθήνας, η λεωφόρος Μεσογείων βρέθηκε στο επίκεντρο των επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων που επιχειρούσαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς που βρίσκονταν παγιδευμένοι στα οχήματά τους.
Ωστόσο, ακόμα και το πρωί της Τρίτης 25 Ιανουαρίου 2022, τα προβλήματα παραμένουν στη Μεσογείων. Σκεπασμένα αυτοκίνητα από το χιόνι, εκχιονιστικά αλλά και πολίτες με φτυάρια στους δρόμους και συνεχείς περιπολίες της Αστυνομίας για τυχόν προβλήματα.
Δείτε τις εικόνες
Κακοκαιρία Ελπίδα: Εγκλωβίστηκε στη Μεσογείων μαζί με τον χειρουργημένο πατέρα της
Σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε η Ειρήνη Ξενάκη, η οποία έμεινε εγκλωβισμένη στη Μεσογείων με τον χειρουργημένο πατέρα της για 12 ώρες.
«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαίνει. Ήμασταν 12 ώρες εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων. Έφτασα να πάρω στη ΓΑΔΑ τηλέφωνο, και μου είπαν γιατί μας πήρατε και δεν έπρεπε να βγείτε από το σπίτι.
» Φύγαμε από το νοσοκομείο με τον πατέρα μου που είναι χειρουργημένος εχτές το μεσημέρι, 12 η ώρα. Πήγαμε από κεντρικές αρτηρίες πιστεύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι παρόν. Ο άνθρωπος έμεινε 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μας θάβει το χιόνι στη Μεσογείων. Εμείς μένουμε στα Καλύβια» τόνισε σε δηλώσεις της.
Και πρόσθεσε: «Περπατήσαμε στο χιόνι, με άνθρωπο που είχε κάνει και πέρυσι χειρουργείο, για να μπούμε στο μετρό, απελπισμένοι πια. Ήμασταν κοντά στο Νομισματοκοπείο. Το αυτοκίνητό μου το άφησα κάπου στη Μεσογείων. Φύγαμε την ώρα που άρχισε να μας θάβει το χιόνι, πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι. Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο, μετά από 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας μου είναι 65 ετών».
Μόνο με αλυσίδες η κυκλοφορία σε Μεσογείων και Κατεχάκη λόγω χιονιά
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα στη Μεσογείων. Η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.
Το ύψος του χιονιού έξω από το νοσοκομείο φτάνει το ένα μέτρο, ενώ και στην Κατεχάκη, το χιόνι που έχει συσσωρευτεί είναι πολύ. Στην περιοχή υπάρχει και πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.