Τα κρούσματα σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ, στη νέα ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Τα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022. Στην ανακοίνωση του για τον κορωνοϊό και την πανδημία στην Ελλάδα αναφέρονται επίσης οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι με Covid-19 στις ΜΕΘ.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε 18.869 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν 81 νέοι θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 688 ασθενείς με Covid.
Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη (20/01) - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.869, εκ των οποίων 70 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.742.363 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 446 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.489 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.366 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 688 (58.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 558 (81.1%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 130 (18.9%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.945 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 506 (ημερήσια μεταβολή -8.5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 526 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον ΕΟΔΥ και η γεωγραφική κατανομή για τα 18.869 κρούσματα σήμερα και το πού εντοπίζονται. Ειδικότερα στην Αττική καταγράφηκαν 7.139 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.704 κρούσματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρμοδιότητα που δεν εμπίπτει συνήθως στα καθήκοντά τους
Tι αναφέρει το πόρισμα του οργανισμού
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου για τον καιρό των επόμενων ημερών
Έως τις 30 Απριλίου οι αιτήσεις
Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στη σορό του
Πληροφορίες για την ανοιχτή στο κοινό βραδιά ιδεών
Βεβαιώθηκαν πάνω από 31.499 παραβάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεταξύ των θέσεων Δελφίνι και Σαραπιό
To βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ που του το πούλησε
«Ένα πιλοτικό και καινοτόμο εκπαιδευτικό μοντέλο που εισάγει τον ειδησεογραφικό γραμματισμό στη σχολική πράξη»
«Ξέρω ότι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος, όμως όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη», είπε ο γνωστός τραγουδιστής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.