Ελλαδα

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ νότια από το Άγιο Όρος - Το επίκεντρο

Το βάθος σεισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμογράφος
Σεισμογράφος © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σημειώθηκε ισχυρός σεισμός νότια από το Άγιο Όρος. Σε θαλάσσιο χώρο στο Βόρειο Αιγαίο το επίκεντρο των 5,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ισχυρός σεισμός, έντασης 5,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 σε θαλάσσιο χώρο νότια από το Άγιο Όρος. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 20 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά από το Άγιο Όρος και 142 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά από τη Θεσσαλονίκη.

Η σεισμική δόνηση έγινε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα. Το βάθος σεισμού μετρήθηκε στα 19,3 χλμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Συνεχείς μετασεισμοί μετά τον ισχυρό σεισμό νότια από το Άγιο Όρος - Τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας

Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί στην ίδια θαλάσσια περιοχή μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, νότια από το Άγιο Όρος.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 10 μετασεισμοί σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ του Αγίου Όρους και της Σιθωνίας (Χαλκιδική). Ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμη Λέκκα, το επίκεντρο του σεισμού νότια από το Άγιο Όρος και τη Χαλκιδική «είναι πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας, σε παρακλάδι του. Θέλει προσοχή και παρακολούθηση για αυτόν τον λόγο».

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ νότια από το Άγιο Όρος - Ο χάρτης με το επίκεντρο
Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ νότια από το Άγιο Όρος - Ο χάρτης με το επίκεντρο © gein.noa.gr

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, στις 10 Ιανουαρίου 2022, είχε σημειωθεί ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Φλώρινα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ