Ελλαδα

Self test στα σχολεία: Βρέθηκαν ακόμα 9.688 θετικά

Ξεπέρασαν τις 25.000

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές κατά την είσοδό τους στο σχολείο τους
Μαθητές κατά την είσοδό τους στο σχολείο τους © Eurokinissi

Self test στα σχολεία: Βρέθηκαν ακόμα 9.688 θετικά περιστατικά - Ξεπεράστηκαν συνολικά οι 25.000 περιπτώσεις.

Αυξητικούς ρυθμούς ακολουθούν τα θετικά self test εκπαιδευτικών και μαθητών μετά το άνοιγμα των σχολείων χθες, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Ειδικότερα, ως τώρα έχουν καταγραφεί ακόμα 9.688 θετικά τεστ που μαζί με τα χθεσινά 15.547 κρούσματα, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό σε 25.235.

Να θυμίσουμε πως χθες, από τις 15.547 περιπτώσεις, οι 2.300 ανήκαν σε εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν θετικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση την Παρασκευή των μαθητών στο σχολείο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας η εκπαιδευτική κοινότητα συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό διασποράς του ιού.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε πως «όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να γνωρίζουν ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στην σχολική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ