Ελλαδα

Μητροπολίτης Αιτωλίας: Η κηδεία - Πού θα γίνει η ταφή (εικόνες)

Δεν επιτρέπεται το προσκύνημα στο σκήνωμά του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά
Η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ

Στο Μεσολόγγι η κηδεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά. Οι πρώτες εικόνες από την εξόδιο ακολουθία. Αρνητής του εμβολίου ο ιεράρχης που πέθανε από κορωνοϊό.

Οι πρώτες εικόνες από την κηδεία του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά, που πέθανε από κορωνοϊό, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο μητροπολίτης άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022.

Ήταν αρνητής του εμβολίου και νοσηλευόταν για εβδομάδες στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Όταν αποσωληνώθηκε, παρέμεινε στη ΜΕΘ, ενώ υποβλήθηκε σε τραχειοστομία.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα Τρίτη (4/1) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση για την κηδεία του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά, κατά τη διάρκεια των ακολουθιών τηρουνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό δεν επιτρέπεται η προσκύνηση του σκηνώματος από τους πιστούς.

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς - Πού θα γίνει η ταφή του

Η ταφή του μητροπολίτη, κατόπιν δικής του επιθυμίας, πραγματοποιείται στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος.

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς είχε ταχθεί επανειλημμένα κατά του εμβολίου. Ήταν ένας από τους μητροπολίτες που δεν τήρησαν τα υγειονομικά μέτρα του Πάσχα, τα οποία προβλέπονταν στην ομόφωνη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ακόμα και όταν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, δεν πήγε άμεσα στο νοσοκομείο.

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς - Εικόνα από την κηδεία του στο Μεσολόγγι
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ

Αρνητής του εμβολίου ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς που πέθανε από κορωνοϊό
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ

Όταν τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου η διασωλήνωσή του είχε εξελίχθεί σε θρίλερ, με αρνήτρια νοσηλεύτρια σε αναστολή να επιμένει να μη διασωληνωθεί ο ιεράρχης. Σημειώνεται ότι η αδελφή του Μητροπολίτη Αιτωλίας πέθανε από κορωνοϊό στις 13 Δεκεμβρίου 2021 στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ