Ελλαδα

Κορωνοϊός: Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς

Ήταν ανεμβολίαστος και αρνητής του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας © Agriniopress

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς έπειτα από μάχη με τον κορωνοϊό. Ήταν ανεμβολίαστος και αρνητής

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μετά την μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Είχε βρεθεί θετικός στην Covid-19 στις 18 Νοεμβρίου και εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του και την επομένη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Να σημειωθεί πως ο 76χρονος Μητροπολίτης είχε αποσωληνωθεί σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο που προβλέπει πως μετά τον έναν μήνα νοσηλείας ο ασθενής πρέπει να υποβάλλεται σε τραχειοστομία, όπως και έγινε.

Ήταν ανεμβολίαστος και αρνητής του κορωνοϊού. Η αδερφή του έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου είχε διακομισθεί μια μέρα μετά τον αδελφό της.

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ