- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Παναγιά στα 27.000 πόδια. Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.
Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο, με μαχητικά αεροσκάφη να παραβιάζουν το FIR Αθηνών. Ειδικότερα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε σήμερα στις 15:33 πάνω από την Παναγιά στα 27.000 πόδια.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Δένδιας: Να πάρει πίσω η Τουρκία το casus belli
Να πάρει πίσω το casus belli κάλεσε εκ νέου την Τουρκία ο Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί όχι μόνον απειλή πολέμου αλλά και παγκόσμια πρωτοτυπία.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο με τη γείτονα για τη μια διαφορά που αφορά στην οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και την ΑΟΖ υπό την προϋπόθεση άρσης του casus belli.
«Αυτονόητη προϋπόθεση επιτυχίας του διαλόγου είναι να εγκαταλειφθεί η απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδος. Να εγκαταλειφθεί το casus belli. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη η οποία κατά πλήρη παράβαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ απειλεί άλλη χώρα με πόλεμο και μάλιστα με την σημείωση ότι η απειλή διατυπώνεται αν η άλλη χώρα – η Ελλάδα - ασκήσει νόμιμο δικαίωμά της. Αυτό πρέπει να φύγει από την μέση. Δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε ως λογική συνύπαρξης την απειλή πολέμου. Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι και για δικό της όφελος η απόσυρση του casus belli», είπε.
Σε ότι αφορά στο Κυπριακό ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Άγκυρας τόσο στην περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου όσο και την Κυπριακή ΑΟΖ και να υπάρξει επανέναρξη διαλόγου στο μόνο αποδεκτό πλαίσιο για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία για την εκλογή της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών. «Αυτή τη στιγμή έχουμε 95 δεσμεύσεις και είμαστε πολύ κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία», ανέφερε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.