- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: 97 θάνατοι, 6.201 νέα κρούσματα, 694 διασωληνωμένοι
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ - Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ
Τα κρούσματα σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό.
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Στην ανακοίνωση για τον κορωνοϊό αναφέρονται επίσης οι νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 6.201 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Οι νέοι θάνατοι είναι 97 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 694.
Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τα κρούσματα σήμερα Παρσκευή (3/12) δίνονται στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά την είδηση ότι πέθανε 24χρονη ανεμβολίαστη στο Ρίο από κορωνοϊό.
Τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Παρασκευή (3/12) - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.201, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
» Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 957.552 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 98 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.106 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 97, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.427 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 694 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 549 (79.11%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 145 (20.89%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.544 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 422 (ημερήσια μεταβολή -6.84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.
» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσης και τη γεωγραφική κατανομή για τα 6.201 κρούσματα και το πού εντοπίζονται.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.