Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πότε έρχονται Ελλάδα τα εμβόλια για παιδιά 5-11 ετών

Πότε αναμένεται η πρώτη παραλαβή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός για κορωνοϊό σε παιδί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Εμβολιασμός για κορωνοϊό σε παιδί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA/ABIR SULTAN

Τα εμβόλια σε παιδιά 5-11 ετών για κορωνοϊό αναμένονται στην Ελλάδα από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 και μετά, όπως είπαν Μαρία Θεοδωρίδου και Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε παιδιά 5-11 ετών και το πότε αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα, κλήθηκαν να απαντήσουν η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους στη live ενημέρωση.

Τόσο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου όσο και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισαν ότι σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στο δεύτερο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως «στην επικοινωνία μας με την Pfizer, ξέρουμε πως δεν μπορούν τα εμβόλια να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου». Επομένως, όπως είπε, «η πρώτη παραλαβή θα είναι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, το νωρίτερο». Και διευκρίνισε: «Δεν ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία, θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες».

Από τη μεριά της η κα Θεοδωρίδου σημείωσε για τα εμβόλια σε παιδιά 5-11 ετών: «Μέχρι να έρθουν τα εμβόλια θα έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία, αυτά που θέλουμε για να τεκμηριώσουμε την απόφασή μας σχετικά με τον εμβολιασμό».

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ