Πέθανε η Σιμόνα Βιρτζίλι, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της για μία βιντεοκάμερα - Έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Έφυγε από τη ζωή η γιατρός Σιμόνα Βιρτζίλι μετά από μεγάλη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, 10 χρόνια μετά τη συγκλονιστική δολοφονία του συζύγου της στο κέντρο της Αθήνας, για μία κάμερα.
Η γιατρός κατέληξε αργά το βράδυ της Πέμπτης στον Πύργο, όπου το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει για να βρίσκεται κοντά στη μητέρα της, μαζί με τα παιδιά της, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr.
Η Σιμόνα Βιρτζίλι ήταν Διευθύντρια ΜΕΘ του Eρρίκος Nτυνάν Hospital Center τον τελευταίο χρόνο. Νωρίτερα, για τέσσερα χρόνια υπήρξε Αναπληρώτρια Επιστημονική Διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ από το 2007 ήταν Επιστημονική Υπεύθυνος της ΜΕΘ.
Ακόμα, ήταν συντονίστρια στην Επιτροπή Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του ίδιου νοσοκομείου. Στο παρελθόν υπήρξε Επιμελήτρια ΜΕΘ στο Eρρίκος Nτυνάν (2005 – 2014), εξωτερικός συνεργάτης ΜΕΘ της «Κεντρικής Κλινικής Αθηνών» (2005 – 2006) και εξωτερικός συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής της Πολυκλινικής «San Matteo» στην Παβία Ιταλίας (2002-2003).
Σιμόνα Βιρτζίλι: Τι είχε δηλώσει για τη δολοφονία του συζύγου της
Για το μοιραίο πρωινό της 10ης Μαΐου του 2011, όταν ο σύζυγός της Μανώλης Καντάρης δολοφονήθηκε από τρεις Αφγανούς κακοποιούς στο κέντρο της Αθήνας για μία βιντεοκάμερα με την οποία ετοιμαζόταν να μαγνητοσκοπήσει τη γέννηση του παιδιού τους, μίλησε 8,5 χρόνια μετά στην εκπομπή του Alpha «Μεσάνυχτα» η Σιμόνα Βιρτζίλι.
Η μητέρα δύο μικρών παιδιών βρίσκει το κουράγιο να περιγράψει εκείνες τις στιγμές, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετέτρεψαν την προσμονή της χαράς σε τραγωδία. Η ίδια περίμενε τον σύζυγό της να πάρει το αυτοκίνητό του για να την πάει στο μαιευτήριο, καθώς από στιγμή σε στιγμή θα γεννούσε το δεύτερο παιδί τους, αγωνιώντας καθώς εκείνος καθυστερούσε.
Eκείνη τη στιγμή προείχε να προστατεύσω κάποιον που ήταν πολύ πιο αδύναμος από εμένα και ερχόταν στη ζωή
«Ήταν ένας προγραμματισμένος τοκετός, και ήταν λίγο δύσκολες οι συνθήκες γιατί το παιδάκι ήταν πολύ πρόωρο, αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα να προχωρήσει η εγκυμοσύνη περισσότερο. Οπότε έπρεπε εσπευσμένα να πάμε στο μαιευτήριο. Ο Μανώλης έλειπε για δουλειές στο εξωτερικό εκείνες τις ημέρες και τον ειδοποίησα να έρθει, όπως και έγινε. Επέστρεψε από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της νύχτας, έκανε ένα μπάνιο και κατέβηκε για να πάει να πάρει το αυτοκίνητο για να πάμε στο μαιευτήριο», αναφέρει κι αφού περιέγραψε καρέ καρέ τα όσα έζησε με το που ήρθε αντιμέτωπη με το άψυχο σώμα του συζύγου της, η Σιμόνα Βιρτζίλι απάντησε στην εύλογη ερώτηση της Ελεονώρας Μελέτη για το ποια ήταν τα συναισθήματά της γνωρίζοντας πως ο άνδρας της δεν είναι πλέον στη ζωή, όμως εκείνη ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο το παιδί της. Γιατρός στο επάγγελμα, η ίδια εξήγησε πως λόγω δουλειάς έχει αναπτύξει ειδικούς μηχανισμούς άμυνας και με το ένστικτο επιβίωσης να την κυριεύει δήλωσε πως «εκείνη τη στιγμή προείχε να προστατεύσω κάποιον που ήταν πολύ πιο αδύναμος από εμένα και ερχόταν στη ζωή. Γι' αυτό τον λόγο αποφάσισα ότι έπρεπε να προσπαθήσω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, να φτάσω εκεί που έπρεπε και με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσω και να ζητήσω να ενημερωθούν κάποιοι πρώτοι συγγενείς και φίλοι».
Στο τέλος κατάφερα να δω το πρόσωπό του, το οποίο δεν το είχαν σκεπάσει ακόμα
Η ίδια θυμάται πώς ήταν όταν είδε λίγο πριν γεννήσει τον άνδρα της νεκρό: «Η μητέρα μου ήταν η πρώτη που είδε τους αστυνομικούς και τον Μανώλη νεκρό κάτω στον δρόμο. Προσπάθησα να πλησιάσω γιατί ήθελα να είμαι 100% σίγουρη ότι είναι ο Μανώλης νεκρός. Οι αστυνομικοί δεν με άφησαν να πλησιάσω και έβλεπα αποσπασματικές εικόνες. Τα πόδια, τα παπούτσια, τα χέρια και στο τέλος κατάφερα να δω το πρόσωπό του το οποίο δεν το είχαν σκεπάσει ακόμα. Θυμάμαι ότι υπήρχε πάρα πολύ αίμα. Ήταν σπατάλη ζωτικού υγρού αυτό για μένα. Είμαι πνευμονολόγος και εντατικολόγος και ίσως επειδή προέρχομαι από αυτό τον επαγγελματικό χώρο και έχω “εκπαιδευτεί”, ώστε να κρατάω την ψυχραιμία μου σε δύσκολες καταστάσεις, παρόλο που είχα παγώσει από το σοκ, οι αστυνομικοί με έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο και με πήγαν προς το μαιευτήριο να γεννήσω».
Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα μια ζωή απλώς εξατμίστηκε
«Μετά τη δολοφονία του συζύγου μου ήταν δύσκολη η καθημερινότητά μου. Όλη η οικογένεια πέρασε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα μια ζωή απλώς εξατμίστηκε, σε 14 δευτερόλεπτα, ήταν χρονομετρημένη η διάρκεια πάνω στο βίντεο, το οποίο είχαν καταγράψει οι κάμερες της 3ης Σεπτεμβρίου. Είναι ένα βίντεο με το οποίο δουλέψαμε με πολλή επιμονή με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση, τον κ. Σωκράτη Μαρινάκο», θυμάται.
Μέσα στο ασθενοφόρο διάλεξα το όνομα της κόρης μου από το όνομα του μπαμπά της, Εμμανουέλα
Φανερά συγκινημένη ανέφερε πως το όνομα της κόρης της το διάλεξε μέσα στο ασθενοφόρο και δεν ήταν άλλο από το Εμμανουέλα, το όνομα που είχε δηλαδή και ο σύζυγός της: «Μέσα στο ασθενοφόρο διάλεξα το όνομα της κόρης μου από το όνομα του μπαμπά της, Εμμανουέλα. Κι όταν έφτασα, είχα την τύχη να βρεθώ ανάμεσα σε εξαιρετικούς ανθρώπους, γιατρούς, φίλους, συγγενείς, που ήταν όλοι δίπλα μου, μέχρι και σήμερα. Το ίδιο πρωί, αφού ήμουν στο δωμάτιο και είχα γεννήσει το μωρό, κάποιος άνοιξε την τηλεόραση και είδα να παίζουν τη φωτογραφία του Μανώλη. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα, με ενόχλησε τόσο πολύ γιατί ήταν η άμεση υπενθύμιση του τι ακριβώς είχα δει το πρωί εγώ η ίδια με τα μάτια μου. Δεν είχα την πολυτέλεια να καθίσω και να πω είμαι λυπημένη, έπρεπε να φροντίσω τα παιδιά μου και να τακτοποιήσω τις διαδικασίες της κηδείας του Μανώλη».
Μιλώντας για το σήμερα, η Σιμόνα Βιρτζίλι άφησε να εννοηθεί πως έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο στην προσωπική της ζωή, και μάλιστα με έναν άνθρωπο που, όπως ανέφερε, «βοήθησε πάρα πολύ στο να καταλάβουν τα παιδιά πώς έχουν τα πράγματα και να μην αισθάνονται ότι στερούνται κάποιον [...] Οκτώμισι χρόνια μετά, ακόμα είναι πολύ ζωντανή η μνήμη, αλλά είναι σωστό και να πούμε ότι για όσους συνεχίζουν και ζουν, χρειάζονται ανθρώπους δίπλα τους και εγώ είμαι ευγνώμων για αυτό».
Έφυγα από εκείνο το σπίτι 40 ημέρες μετά
Δεν έκρυψε ωστόσο τον θυμό της όταν αναφέρθηκε στους δράστες της δολοφονίας του συζύγου της, κάνοντας λόγο για οργανωμένο έγκλημα με βάση τις συγκυρίες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το συμβάν. «Το οργανωμένο έγκλημα συντηρείται. Το επιτρέπουμε και το συντηρούμε άρα ο θυμός ο πρώτος είναι "γιατί να συμβαίνει αυτό" και μετά θύμωσα και με τους δράστες, βέβαια [...] Έφυγα από εκείνο το σπίτι 40 ημέρες μετά. Αισθανόμουν πολύ ανασφαλής γιατί σκεφτόμουν πως αν δεν δίστασαν τρεις να επιτεθούν εναντίον ενός για μια κάμερα, τι θα τους εμποδίσει να επιτεθούν σε μια γυναίκα μόνη με δυο μωρά παιδιά», δήλωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστρέφει στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος μία φορά κάθε 80.000 χρόνια
Η μαραθώνια απολογία του, οι διάλογοι, τα χρήματα και οι εκβιασμοί
Διασώθηκαν 27 άνθρωποι
Βρέθηκαν προσανάμματα και μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό
Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος της δόνησης
Τι κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα της 17χρονης - Αρνείται τα πάντα ο ίδιος
Τι λένε για το περιστατικό οι εργαζόμενοι - Η απάντηση της εταιρίας
Πριν από τρία χρόνια είχε διαταχθεί έρευνα για τον θάνατο του 21χρονου Πάρη
Η συλλογή του Μουσείου του Πανεπιστημίου Αθηνών μάς δείχνει απολιθωμένους οργανισμούς που δεν γνωρίσαμε ποτέ
Ο γιος της γυναίκας, σοκαρισμένος, έβλεπε από κάμερα την κακοποίησή της
Στο νοσοκομείο τουλάχιστον 43 άτομα
Παιδιά διαβιούν μέσα σε ακαθαρσίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.