Ελλαδα

Τζανάκης: Πιθανό το lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

«Εάν αποδώσουν αποτελεσματικά και ανακόψουν το κύμα, θα φανεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στην Αθήνα
Πολίτες στην Αθήνα © Eurokinissi

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης σχολίασε θετικά τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί - Τι θα συμβεί αν δεν πετύχουν

Ανοικτό άφησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης το ενδεχόμενο επιβολής ενός lockdown σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως «ορισμένα από τα μέτρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση» και αναφέρθηκε στους περιορισμούς στην κινητικότητα, την ώθηση σε περισσότερα τεστ, αλλά και το σπαστό ωράριο εργασίας στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Εάν αποδώσουν αποτελεσματικά και ανακόψουν το κύμα, θα φανεί», σημείωσε και εκτίμησε πως προσωπική του άποψη είναι ότι θα «περικοπεί ή θα ανασταλεί λίγο η δυναμική» του κύματος.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα γίνει αν δεν αποδώσουν, επεσήμανε πως «έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα και πρέπει να υπάρξουν δραστικότερα μέτρα προς την πλευρά της κοινωνίας που πρέπει να πέσει πάλι σε ένα είδος lockdown».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 65 ετών, κρίνοντας πως «είναι δύσκολο να βρεθούν μέτρα τα οποία θα αφορούν ειδικά αυτούς» και ενημέρωσε πως «σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το ποσοστό τους είναι περίπου 30%».

Καταληκτικά, μίλησε για τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και στάθηκε στο ότι πολλοί ελεγκτές δημόσιας υγείας και αστυνομικοί είναι ανεμβολίαστοι. «Σαν να βάζεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», σημείωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ