Ελλαδα

Tουρκική ακτοφυλακή προσπάθησε να ωθήσει λέμβο στα ελληνικά ύδατα

Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τουρκική ακτοφυλακή προσπάθησε να ωθήσει λέμβο με μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα
Η τουρκική ακτοφυλακή προσπάθησε να ωθήσει λέμβο με μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα © YouTube

Η τουρκική ακτοφυλακή προσπάθησε να ωθήσει λέμβο με μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Λέμβος με μετανάστες εντοπίστηκε το πρωί στο Αιγαίο να συνοδεύεται από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, με σκοπό την είσοδο της λέμβου στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της ΛέσβουΣύμφωνα μα ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, φουσκωτό που μετέφερε μετανάστες επιχείρησε το πρωί να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Λέσβου, συνοδευόμενο από σκάφη τους τουρκικής ακτοφυλακής.

Τα τουρκικά σκάφη μάλιστα προχώρησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά τους να ωθήσουν το φουσκωτό εντός των χωρικών μας υδάτων.

Το πλήρωμα πλοίου ανοικτής θάλασσας της Ελληνικής Ακτοφυλακής επιχείρησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τα τουρκικά σκάφη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Παράλληλα, τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφού τελικά το φουσκωτό σκάφος, παρά τις επίπονες προσπάθειες της τουρκικής ακτοφυλακής, δεν πέρασε τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σημειώθηκε και περιστατικό παρενόχλησης σκαφών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ από τουρκική ακταιωρό.

Το βίντεο που δημοσιοποίησε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος:

Λέμβος με αλλοδαπούς στο Αιγαίο επιχειρεί να εισέλθει στα Ε.Χ.Υ. συνοδεία τουρκικών σκαφών

«Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας  από υπηκόους Τρίτων Χωρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία συμπεριφέρθηκε ως κράτος – πειρατής στο Αιγαίο 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το περιστατικό δήλωσε τα εξής:  «Για μια ακόμα φορά, η Τουρκία συμπεριφέρθηκε ως κράτος – πειρατής στο Αιγαίο. 

Κατά παράβαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα το πρωί, τουρκικές ακταιωροί συνόδευσαν λέμβο με δεκάδες άτομα που προσπάθησαν να παραβιάσουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας. 

Η έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων μας και σταμάτησε την εξέλιξη του επεισοδίου. 

Η  Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πιέσει πολύ περισσότερο την Τουρκία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις. 

Η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να  προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ