Έρευνα διαΝΕΟσις -Covid: Ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι απαντούν
Για lockdown, υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και τρίτη δόση εμβολίου
Στη νέα έρευνα της διαΝΕΟσις για την πανδημία κορωνοϊού εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι απαντούν για εμβολιασμό, υποχρεωτικότητα και πιθανό lockdown.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα νέα αποτελέσματα από την πανελλαδική δημοσκοπική έρευνα της διαΝΕΟσις για το «Πώς Ζουν οι Έλληνες στην πανδημία». Πρόκειται για το έβδομο κύμα αποτελεσμάτων από τη συγκεκριμένη έρευνα, η οποία χαρτογραφεί τις στάσεις και τις απόψεις των Ελλήνων για την πανδημία κορωνοϊού, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του εμβολιασμού.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προηγούμενα αποτελέσματα από την έρευνα της διαΝΕΟσις, οι Έλληνες εμπιστεύονται τα εμβόλια.
Στα νέα συμπεράσματα περιλαμβάνεται η διαπίστωση ότι 7 στους 10 πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι, απαντούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο. Επίσης, οι περισσότεροι νέοι εμφανίζονται απαισιόδοξοι σε όλα σχεδόν τα θέματα που αφορούν στην πανδημία κορωνοϊού. Εκ διαμέτρου αντίθετη η άποψη των 65+, οι οποίοι βλέπουν το «ποτήρι» μισογεμάτο και εμφανίζονται αισιόδοξοι για το μέλλον. Στο ζήτημα του lockdown 2 στους 3 Έλληνες θεωρούν «όχι και τόσο πιθανό» ή «καθόλου πιθανό» να οδηγηθούμε ξανά σε καραντίνα με αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις.
Στην έρευνα της διαΝΕΟσις διαπιστώνεται επίσης ότι μόνο 1 στους 5 πολίτες νομίζουν ότι ο κορωνοϊός αποτελεί μια «συνηθισμένη απλή ασθένεια», την ώρα που 3 στους 4 συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η Covid-19 αποτελεί μια «σοβαρή απειλή» για την υγεία τους.
Στο ερώτημα «πότε θα έρθει η κανονικότητα και η ζωή θα επιστρέψει σε μια -προ κορωνοϊού- καθημερινότητα», οι μισοί Έλληνες (47%) απαντούν ότι η «φυσιολογική καθημερινότητα» θα επιστρέψει μετά το 2022.
Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, οι ανεμβολίαστοι κλήθηκαν να απαντήσουν αν θα εμβολιαστούν, εφόσον υπάρξει υποχρεωτικότητα για όλους. Το 41% (ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 800.000 πολίτες) δήλωσαν ρητά «ΟΧΙ». Σημειώνεται ότι οι μισοί ανεμβολίαστοι δηλώνουν σήμερα ότι δεν θα εμβολιαστούν («μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι»). Πρόκειται για το 15% του συνολικού δείγματος.
Η πανελλαδική δημοσκοπική έρευνα της διαΝΕΟσις ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 εν μέσω του πρώτου πανελλαδικού lockdown. Στόχος είναι να καταγραφούν οι συνέπειες της πανδημίας κορωνοϊού στην οικονομία και την κοινωνία. Όπως και οι προηγούμενες, εκπονήθηκε από την εταιρεία Metron Analysis, τηλεφωνικά και online σε δείγμα 1.101 ατόμων ηλικίας από 17 και άνω που μιλούν ελληνικά, στο χρονικό διάστημα 5-14 Οκτωβρίου 2021.
Το ερωτηματολόγιο, το οποίο από το Δεκέμβριο του 2020 και μετά σχεδιάζεται με τη συνεργασία και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και του Υπουργείου Υγείας, αυτήν τη φορά περιλαμβάνει και μια σειρά από ερωτήσεις για την ψυχική και τη σωματική υγεία των Ελλήνων μετά από σχεδόν δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, τις οποίες σχολιάζει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι εδώ και μερικούς μήνες, ένα επίπεδο «κανονικότητας» έχει επανέλθει στην καθημερινή ζωή, κάτι που αποτυπώνεται και στο πώς δουλεύουν οι Έλληνες εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.
Τον Απρίλιο του 2020 μόνο 1 στους 4 Έλληνες εργαζόταν κανονικά στον χώρο εργασίας του. Επίσης, 1 στους 4 εργαζόταν με τηλεργασία και οι υπόλοιποι βρίσκονταν σε κάποια μορφή αναστολής εργασίας ή άδειας. Σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα από την έρευνα διαΝΕΟσις σήμερα το 83% των εργαζομένων δουλεύουν, πια, κανονικά στον χώρο εργασίας τους και μόνο το 10% εργάζονται πλέον με τηλεργασία. Αναλυτικά, με ένα κλικ όλα τα αποτελέσματα (έβδομος κύκλος) στην έρευνα διαΝΕΟσις.
Έρευνα διαΝΕΟσις για πανδημία στην Ελλάδα: Τι πιστεύουν οι πολίτες
Οι Έλληνες πολίτες, δεν, είναι πλέον μοιρασμένοι σε δυο κατηγορίες, όταν απαντούν στην ερώτηση για το αν η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού. Ειδικότερα, οι μισοί πιστεύουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ οι υπόλοιποι πιστεύουν το αντίθετο.
Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο μοιρασμένες όλες οι υποομάδες του πληθυσμού. Ένας σημαντικός παράγοντας που διαφοροποιεί το αποτέλεσμα είναι η ηλικία. Συγκεκριμένα:
- Οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών που πιστεύουν ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι υπερδιπλάσιοι από τους συνομηλίκους τους που πιστεύουν το αντίθετο.
- Στις ηλικίες 17-39 ετών, όμως, τα ποσοστά είναι ακριβώς ανάποδα. Η στάση των νεότερων είναι γενικά πιο απαισιόδοξη για σχεδόν όλα τα θέματα της πανδημίας, κάτι που επιβεβαιώνεται και από άλλες έρευνες και για άλλα θέματα, και αξίζει περαιτέρω διερεύνησης.
- Σημειώνεται ότι οι μισοί εμβολιασμένοι πολίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ 7 στους 10 ανεμβολίαστους πιστεύουν ότι η πορεία είναι λανθασμένη.
Πώς αισθάνονται οι Έλληνες εν μέσω πανδημίας - Τι δείχνει η έρευνα της διαΝΕΟσις
Κυρίαρχα συναισθήματα στους Έλληνες, οι οποίοι συνεχίζουν να βιώνουν στην καθημερινότητά τους τις επιπτώσεις της πανδημίας κορωνοϊού, παραμένουν σταθερά η αβεβαιότητα (40%) και η ανασφάλεια (31%). Στις τελευταίες θέσεις η ντροπή (7%) και η αυτοπεποίθηση (5%).
Γενικά, όπως έχει φανεί και από τις προηγούμενες έρευνες της διαΝΕΟσις, η πλειοψηφία των Ελλήνων αντιμετωπίζουν το φαινόμενο ως κάτι σημαντικό -από την αρχή της κρίσης, κιόλας, με τις απαντήσεις τους δείχνουν ότι παίρνουν την απειλή στα σοβαρά. Σταθερά 3 στους 4 πιστεύουν ότι η Covid-19 αποτελεί μια «σοβαρή απειλή» για την υγεία τους, ενώ μόνο 1 στους 5 νομίζουν ότι πρόκειται για μια «συνηθισμένη απλή ασθένεια».
Και σε αυτό το θέμα υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Το 13,5% των εμβολιασμένων πιστεύουν ότι είναι «μια απλή ασθένεια». Το αντίστοιχο ποσοστό στους ανεμβολίαστους είναι 51,2%.
Ο ρεαλισμός της στάσης τους έχει προέλθει, βεβαίως, και από τη διάψευση των προσδοκιών που είχαν στα πρώτα στάδια της πανδημίας, για μια γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της κρίσης, τον Απρίλιο του 2020, η πλειοψηφία των Ελλήνων πίστευαν ότι θα έχουμε επανέλθει σε μια «φυσιολογική καθημερινότητα» μέχρι τον Σεπτέμβριο. Του 2020. Καθώς ο καιρός περνούσε, βεβαίως, επικρατούσε ένας νέος ρεαλισμός. Πλέον, οι μισοί Έλληνες (47%) θεωρούν ότι θα επανέλθουμε σε μια «φυσιολογική καθημερινότητα» μετά το 2022.
Έρευνα διαΝΕΟσις: Πόσο πιθανό θεωρούν οι Έλληνες ένα νέο lockdown
Στην έρευνα της διαΝΕΟσις το 65% των Ελλήνων θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά πιθανό» νέες μεταλλάξεις να οδηγήσουν σε νέα επιβάρυνση της πανδημίας στο μέλλον. Προς το παρόν:
- Περίπου 2 στους 3 Έλληνες θεωρούν «όχι και τόσο πιθανό» ή «καθόλου πιθανό» να οδηγηθούμε ξανά σε σε lockdown (ωστόσο, σχεδόν οι μισοί ανεμβολίαστοι πολίτες θεωρούν, αντίθετα, ότι θα οδηγηθούμε).
- Ταυτόχρονα, 2 στους 3 Έλληνες πιστεύουν ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει», και μόνο 1 στους 4 θεωρούν ότι «έρχονται δυσκολότερες ημέρες».
Τα αποτελέσματα σε αυτή την ερώτηση είναι πάνω-κάτω παρόμοια ανεξαρτήτως ηλικίας, και σχεδόν ίδια για εμβολιασμένους και μη. Σχεδόν μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το αν έχει γίνει σωστή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης: Το 48,4% απαντά «Σωστή» και το 45,8% «Λανθασμένη».
Εμβολιασμός για κορωνοϊό και τρίτη δόση - Τα νέα αποτελέσματα από την έρευνα της διαΝΕΟσις
Την περίοδο που «έτρεξε» η έρευνα της διαΝΕΟσις, το 9% των Ελλήνων δήλωνε πως έχει νοσήσει με Covid (από 6% τον Μάιο του 2021). Ταυτόχρονα, πλέον, το 77% του δείγματος της έρευνας (το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολίτες ηλικίας άνω των 17 ετών που μιλούν ελληνικά) δηλώνει ότι έχει κάνει έστω και μία δόση του εμβολίου (από 39% τον Μάιο του 2021), ενώ το 75% είναι πλήρως εμβολιασμένο.
Το 81% των εμβολιασμένων δηλώνει ότι θα κάνει και την επαναληπτική (ή «αναμνηστική» όπως αναφέρεται συχνά) τρίτη δόση εμβολίου, όταν τους δοθεί η δυνατότητα. Είναι ενδιαφέρον ότι το ποσοστό των πρόθυμων να κάνουν την επαναληπτική δόση είναι πολύ υψηλό σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες -συμπεριλαμβανομένων των 17-24 (77%).
Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, το ποσοστό των εμβολιασμένων αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία και με το μορφωτικό επίπεδο, ενώ χαμηλότερα του 65% ποσοστά εμβολιασμού εμφανίζουν μόνο οι αγρότες, οι άνεργοι, όσοι δηλώνουν επάγγελμα «οικιακά» και όσοι ζουν σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους.
Πώς πήραν την απόφαση οι πολίτες να κάνουν (ή να μην κάνουν) το εμβόλιο - Ποιοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο
Σε αυτήν την έρευνα υπάρχουν και κάποιες νέες ερωτήσεις για το θέμα του εμβολιασμού, που αναδεικνύουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Ειδικότερα:
- Από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί:
- Το 58% δηλώνουν ότι το αποφάσισαν μόνοι ή μόνες.
- Ένας στους 4 δηλώνουν πως παρακινήθηκαν από τον γιατρό τους.
- Ένας στους 4 εμβολιασμένους δηλώνουν πως στην αρχή είχαν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη.
- Αντίστοιχα στους ανεμβολίαστους (που είναι το 23% του συνόλου):
- Ίδιο ποσοστό (58%) δηλώνουν πως μόνοι ή μόνες αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν.
- Ένας στους 5 λένε ότι επηρεάστηκαν «από όσα έχουν διαβάσει ή ακούσει».
- Μόνο 1 στους 10 επειδή παρακινήθηκαν να μην εμβολιαστούν από τον γιατρό τους.
- Από αυτό το 23%, πάντως, περίπου οι μισοί δηλώνουν ότι εξαρχής είχαν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν, ενώ οι άλλοι μισοί ότι σκόπευαν να εμβολιαστούν, και άλλαξαν γνώμη.
Σύμφωνα με την έρευνα της διαΝΕΟσις, περισσότεροι από τους μισούς ανεμβολίαστους δηλώνουν σήμερα ότι δεν θα εμβολιαστούν («μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι»). Πρόκειται για το 15% του συνολικού δείγματος. Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκαν αν θα εμβολιαστούν εφόσον ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός για όλους, το 41% των ανεμβολίαστων (ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 800.000 πολίτες) δήλωσαν πως όχι.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός για υγειονομικούς, ένστολους και εκπαιδευτικούς - Τι απαντούν οι πολίτες στην έρευνα της διαΝΕΟσις
Και στο θέμα της υποχρεωτικότητας και των δικαιωμάτων εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων στην κοινωνία, εμφανίζονται κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα στην έρευνα της διαΝΕΟσις. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας για κάποιες ομάδες του πληθυσμού. Συγκεκριμένα:
- 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τους εκπαιδευτικούς.
- 7 στους 10 πιστεύουν το ίδιο και για τους ένστολους.
- 3 στους 4 πιστεύουν ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς.
Ωστόσο, μόνο λίγο περισσότεροι από τους μισούς -στο συνολικό δείγμα- πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες.
Τι πιστεύουν οι εμβολιασμένοι για τους ανεμβολίαστους
Στην έρευνα της διαΝΕΟσις προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα αναφορικά με το τι πιστεύουν οι εμβολιασμένοι για όσους δεν κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Ειδικότερα:
- 7 στους 10 εμβολιασμένους πιστεύουν ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες τους «δεν είναι καλά πληροφορημένοι» και ότι «υπάρχουν επιτήδειοι που συνειδητά τους παραπλανούν».
- 6 στους 10 υποστηρίζουν ότι «η συμπεριφορά τους είναι αντικοινωνική».
- 4 στους 10 θεωρούν ότι «είναι επικίνδυνοι και τους αποφεύγουν».
- 7 στους 10 εμβολιασμένους πιστεύουν ότι το να μην εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι «είναι δικαίωμά τους».
Οι μισοί Έλληνες, δε, πιστεύουν ότι κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ζητά υπηρεσίες μόνο από εμβολιασμένους -οι άλλοι μισοί διαφωνούν.
Έρευνα διαΝΕΟσις: Θα εμβολιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους για κορωνοϊό; - Οι απαντήσεις
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι στάσεις των Ελλήνων ως προς τον εμβολιασμό των παιδιών για κορωνοϊό. Τον Μάιο του 2021, λίγο πριν ο ΕΜΑ εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου για τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω στην Ευρώπη, το 58,1% των Ελλήνων γονέων δήλωναν πως δεν θα εμβολίαζαν τα παιδιά τους. Σήμερα, όμως:
- 6 στους 10 γονείς παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών δηλώνουν ότι τα παιδιά τους είτε έχουν ήδη εμβολιαστεί (38%) είτε ότι πρόκειται να εμβολιαστούν (20%).
- Από τους γονείς παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών, μόνο 1 στους 3 δηλώνουν ότι τα παιδιά τους θα εμβολιαστούν όταν εγκριθεί το εμβόλιο και γιa αυτά.
- 1 στους 5 δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη.
- Σχεδόν οι μισοί (46%) ξεκαθαρίζουν ότι τα παιδιά τους δεν θα εμβολιαστούν.
Υπενθυμίζεται ότι o FDA στις ΗΠΑ έδωσε έγκριση στο εμβόλιο Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, ενώ η σχετική απόφαση του ΕΜΑ για τις χώρες της Ε.Ε. αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.
Η Ψυχική Υγεία στην πανδημία κορωνοϊού - Πόσο έχουν επηρεαστεί οι Έλληνες, σύμφωνα με την έρευνα της διαΝΕΟσις
Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, σε αυτήν την έρευνα προστέθηκαν και μια σειρά από ερωτήσεις για την ψυχική και τη σωματική υγεία των Ελλήνων εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες, προκύπτουν τα ακόλουθα:
- Σήμερα 1 στους 4 Έλληνες και Ελληνίδες δηλώνουν πως τους τελευταίους 12 μήνες αντιμετώπισαν αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, άγχος).
- 1 στους 10 ότι είχαν κατάθλιψη.
- 1 στους 5 ότι είχαν διαταραχές στον ύπνο τους.
- 1 στους 5 ότι αισθάνθηκαν μελαγχολία, κατάθλιψη ή απελπισία -ένα ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που εμφανίστηκε σε αντίστοιχη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ από το 2019.
Η διαφορά ανάμεσα στις ηλικίες είναι, και εδώ, εμφανής. Το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 17-24 ετών που δηλώνουν πως αισθάνθηκαν μελαγχολία, κατάθλιψη ή απελπισία τον τελευταίο χρόνο φτάνει το 44%.
Γίνεται προφανές ότι οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης είναι βαθιές και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την οικονομική και την κοινωνική ζωή των Ελλήνων για πολύ καιρό.
Σημειώνεται ότι οι έρευνες της διαΝΕΟσις, οι οποίες κάλυψαν όλες τις φάσεις της πανδημίας τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, και τα αποτελέσματα των οποίων είναι διαθέσιμα με διάφορες μορφές σε ερευνητές και πολίτες, αποτελούν ένα πολύτιμο υλικό για όσους θέλουν να αναλύσουν σε βάθος το φαινόμενο, να προβλέψουν τις συνέπειές του, και να σχεδιάσουν πολιτικές για την προσαρμογή της κοινωνίας στα νέα δεδομένα και για την επούλωση των μεγάλων, συλλογικών τραυμάτων.
Τα νέα αποτελέσματα (έβδομος κύκλος) από την έρευνα διαΝΕΟσις δίνονται στη δημοσιότητα σε μια χρονική περίοδο που η πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα βρίσκεται σε έξαρση. Στον χάρτη του ECDC Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», την ώρα που ειδικοί προειδοποιούν ακόμα και για 10.000 κρούσματα την ημέρα μέσα στον Νοέμβριο. Σημειώνεται ότι εδώ και ένα 24ωρο έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα μέτρα για πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι, τα οποία φέρνουν αλλαγές σε εργασία, εστίαση και λιανεμπόριο μεταξύ άλλων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του οχήματος που συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία 1635 Θεσσαλονίκης – Σερρών.
Σε ποιες περιοχές αναμένεται να χιονίσει
Η ανακοίνωση του επιχειρηματία
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Πότε θα λυθεί το πρόβλημα έκδοσης καρτών - Η ενημέρωση από τον Χρήστο Σταϊκούρα
Τι διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχου - Η ενημέρωση προς τους καταναλωτές
Τι γυρεύουν οι άνθρωποι των καναλιών από αυτό το πλάσμα; Γιατί το τι γυρεύει η ίδια εύκολα το εντοπίζει κανείς...
«Το ρήγμα έχει ενεργοποιηθεί εδώ και περίπου πέντε μήνες»
Εκτιμάται ότι αποκόμισε από παράνομες δραστηριότητες πάνω από 100 εκατ. ευρώ
Η θλιβερή βεβαιότητα σε όλους ότι για ακόμη μία φορά η αρχική απόφαση δεν θα ίσχυε
Το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης
Σκαρφαλωμένη μέσα σε σπηλιά - Στο σημείο αποκαλούμενο ως «Το μάτι του Θεού»
Ο τρίτος μέσα σε λίγες ώρες - Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Βόρεια Ελλάδα
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Πού εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στον δήμο
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για το νέο κύμα κακοκαιρίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.