Health & Fitness

Εμβόλιο Pfizer: Ο FDA έδωσε έγκριση για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Το πρώτο που εγκρίνεται στις ΗΠΑ σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα με τον FDA, μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Το εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα με τον FDA, μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Την έγκρισή του για το εμβόλιο Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έδωσε και επίσημα ο FDA, ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων.

O αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) άναψε το «πράσινο» φως για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Είχε προηγηθεί σχετικό δημοσίευμα από τους New York Times. Επικαλούμενη άτομα με γνώση των σχεδίων του Οργανισμού για το εμβόλιο Pfizer η αμερικανική εφημερίδα είχε αναφέρει ότι είναι θέμα ωρών να δοθεί η σχετική έγκριση.

Η απόφαση του FDA κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το πρώτο που εγκρίνεται για χορήγηση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ. Η έγκριση αναμένεται να καταστήσει διαθέσιμο το εμβόλιο Pfizer/ BioNTech σε 28 εκατομμύρια παιδιά -πολλά από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο σε διά ζώσης διδασκαλία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η έγκριση του FDA έρχεται τρεις ημέρες, αφότου μια επιτροπή ειδικών συμβούλων του Οργανισμού ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά, ηλικίας 5-11 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ