Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου:Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να προσφέρει κάτι

«Δεν υπάρχει πιθανότητα οριζόντιων μέτρων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο κορωνοϊού
Εμβόλιο κορωνοϊού © Unsplash

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να προσφέρει κάτι».

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δεν μπορεί να προσφέρει κάτι».

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου, επεσήμανε πως «όπως αναλύουμε τα δεδομένα εμβολιασμού τώρα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι. Όταν την επιβάλει κανείς πρέπει να έχει ταυτόχρονα δίπλα και την ποινή. Η κυβέρνηση εκεί που ήταν αυτονόητο ότι χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να προφυλάξει το σύστημα, δηλαδή στους υγειονομικούς, από την αρχή πήρε την απόφαση και την εφάρμοσε».

Ακόμα, ερωτηθείς για τα χθεσινά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους τόνισε πως «υπάρχει η εξής φιλοσοφία με την προσαρμογή των μέτρων. Κάνουμε στοχευμένα μέτρα. Είναι και μια έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν».

Ως προς το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων μέτρων που θα επηρεάσουν τους εμβολιασμένους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω».

Τέλος, αναφέρθηκε στη θωράκιση του συστήματος υγείας επισημαίνοντας ότι «έχουμε διασφαλίσει την ενίσχυση με κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα για Covid και non-Covid περιστατικά. Έχουμε διασφαλίσει τη συνεργασία για ΜΕΘ non-Covid περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές. Αν χρειαστεί θα πάμε και σε επίταξη γιατρών [...] Προφανώς, και υπάρχουν προβλήματα, η χώρα κλήθηκε να διαχειριστεί το αδιανόητο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ