Οικονόμου:Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να προσφέρει κάτι
«Δεν υπάρχει πιθανότητα οριζόντιων μέτρων»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να προσφέρει κάτι».
Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δεν μπορεί να προσφέρει κάτι».
Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου, επεσήμανε πως «όπως αναλύουμε τα δεδομένα εμβολιασμού τώρα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι. Όταν την επιβάλει κανείς πρέπει να έχει ταυτόχρονα δίπλα και την ποινή. Η κυβέρνηση εκεί που ήταν αυτονόητο ότι χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να προφυλάξει το σύστημα, δηλαδή στους υγειονομικούς, από την αρχή πήρε την απόφαση και την εφάρμοσε».
Ακόμα, ερωτηθείς για τα χθεσινά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους τόνισε πως «υπάρχει η εξής φιλοσοφία με την προσαρμογή των μέτρων. Κάνουμε στοχευμένα μέτρα. Είναι και μια έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν».
Ως προς το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων μέτρων που θα επηρεάσουν τους εμβολιασμένους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω».
Τέλος, αναφέρθηκε στη θωράκιση του συστήματος υγείας επισημαίνοντας ότι «έχουμε διασφαλίσει την ενίσχυση με κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα για Covid και non-Covid περιστατικά. Έχουμε διασφαλίσει τη συνεργασία για ΜΕΘ non-Covid περιστατικά σε ιδιωτικές κλινικές. Αν χρειαστεί θα πάμε και σε επίταξη γιατρών [...] Προφανώς, και υπάρχουν προβλήματα, η χώρα κλήθηκε να διαχειριστεί το αδιανόητο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.