- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
O ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση γνωστών πολυβιταμινών
Λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου σε πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τους
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην ανάκληση από την αγορά συγκεκριμένης παρτίδας πασίγνωστου συμπληρώματος διατροφής.
Στην ανάκληση από την αγορά συγκεκριμένης παρτίδας πασίγνωστου συμπληρώματος διατροφής προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση, η απόφαση αυτή πάρθηκε «λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου σε α’ ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του».
Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής LANES MEMORY 30 tabs (πολυβιταμίνες), ενώ η ανάκληση αφορά στην παρτίδα 0121 με ημερομηνία λήξης 1/2023.
«Ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 0121 του συμπληρώματος διατροφής LANES MEMORY 30 tabs με ημ. λήξης 1/2023, της εταιρείας LANES MEMORY 30 tabs, λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου σε α’ ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του. Το προϊόν διακινείται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ακόμα, επισημαίνεται πως «η απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένουνα το αποσύρουν από την αγορά».
«Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Εκατοντάδες κλήσεις στην Άμεση Δράση για παροχή βοήθειας
Πολύ δύσκολη κατάσταση σε πολλούς δρόμους της περιοχής
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:15 στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εσπερίδων στον Εύοσμο
Τι ανέφερε ο κτηνοτρόφος
Στην Αττική έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα
Λάσπες, πέτρες και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί
Σε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» η κίνηση
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Το σημερινό του σκίτσο
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Σύμφωνα με τον ίδιο «σε λίγες ώρες έπεσε σχεδόν το μισό ετήσιο ύψος βροχής της περιοχής»
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Ζημιές σε βάρκες - Τα κύματα βγήκαν στον παραλιακό δρόμο
«Η ανάπτυξη κυρίως των ακριβών έγινε χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες» σημείωσε ο καθηγητής
Η μαρτυρία ψαρά που έπεσε και εκείνος στη θάλασσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.