- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στέφανος Μάνος προς ανεμβολίαστους: «Η νοσηλεία να είναι τζάμπα;»
Καίρια απορία του πρώην Υπουργού
Ερωτήματα προς τους πολίτες που που δεν εμβολιάζονται και οδηγούνται σε ΜΕΘ απευθύνει μέσω των social media ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος.
Ο πρώην Υπουργός Στέφανος Μάνος απευθύνει μέσω του λογαριασμού του στο twitter το ερώτημα αν θα πρέπει η νοσηλεία όσων δεν εμβολιάζονται κατά του κορωνοιού να είναι δωρεάν.
«Η πολιτεία λέει να εμβολιαστείς διότι κινδυνεύει η ζωή σου. Ο πρωθυπουργός σε παρακαλεί. Εσύ όμως αδιαφορείς. Ξέρεις καλύτερα. Έλα όμως που νοσείς», αναφέρει αρχικά ο Στέφανος Μάνος. «Είσαι ένα από τα 6.000 ημερήσια κρούσματα που πολλά καταλήγουν σε ΜΕΘ. Πρέπει η νοσηλεία σου να είναι τζάμπα; να πληρωθεί από άλλους;», διερωτάται ο πρώην υπουργός.
Δείτε εδώ την ανάρτησή του:
Μαγιορκίνης: Ένας στους τρεις ανεμβολίαστους άνω των 70 ετών θα εισαχθεί στο νοσοκομείο αν νοσήσει
Νωρίτερα, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ηλικιωμένους, επισημαίνοντας ότι περίπου ένας στους τρεις άνω των 70 ετών μη εμβολιασμένους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, θα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο αν προσβληθεί από τη νόσο. Εάν έχει ένα υποκείμενο νόσημα, αυτή η πιθανότητα φθάνει στο "τραγικό" 50% και από αυτούς τουλάχιστον ένας στους επτά θα καταλήξει. «Ο εμβολιασμός μειώνει αυτές τις πιθανότητες 10 με 20 φορές. Αντί να καταλήξουν 50 στους 100 στο νοσοκομείο θα καταλήξουν δύο», είπε ο κ. Μαγιορκίνης. Έκανε έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την «λογική και ασφαλή επιλογή. Να εμβολιαστούν».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα την Παρασκευή
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Μετά από διακοπή ρεύματος
«Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερα»
Έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η τραγωδία του Ματιού και το στοίχημα για ένα κράτος που προλαμβάνει
Ο Θεοφάνης και η σύζυγός του Διανελία θα καθίσουν μαζί στα φοιτητικά έδρανα
Οι βάσεις με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση
Η σπουδαία δισκογραφική πορεία του
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»
Πώς διαμορφώθηκαν φέτος οι Βάσεις
Είχε πάει για μπάνιο στην παραλία
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πάνω από 9.700 τα κενά στα πανεπιστήμια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.