- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Θεσσαλονίκη έπεσε η οροφή σε δημοτικό σχολείο (βίντεο)
Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί - Οι απίστευτες εικόνες - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας
Σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη κατέρρευσε η οροφή, με τους μαθητές να γλιτώνουν από θαύμα, καθώς ήταν σε σχολική εκδρομή.
Άφωνοι έμειναν δάσκαλοι και μαθητές σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, όταν διαπίστωσαν ότι κατέρρευσε η οροφή σε σχολική αίθουσα. Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στο Β' Τμήμα της Στ' Τάξης στο 4ο Δημοτικό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Η οροφή κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, το πρωί. Από θαύμα γλίτωσαν οι 20 μαθητές του τμήματος, οι οποίοι την ώρα της κατάρρευσης απουσίαζαν από τη σχολική αίθουσα. Όπως έγινε γνωστό, βρίσκονταν προγραμματισμένη σχολική εκδρομή.
Κατάρρευση οροφής σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη - Πώς η δασκάλα έσωσε τους μαθητές
Δημοσίευμα στο thestival.gr αναφέρει ότι λίγο πριν συμβεί η κατάρρευση της οροφής στο δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, η δασκάλα του τμήματος της ΣΤ' Τάξης παρατήρησε μια ρωγμή.
Τότε, ζήτησε από τους μαθητές να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό για την αναχώρηση των παιδιών στο πλαίσιο της σχολικής εκδρομής. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.
Ήδη, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην αίθουσα.
Κατέρρευσε η οροφή σε δημοτικό σχολείο - Οι πρώτες εικόνες
Οι πρώτες εικόνες από το δημοτικό σχολείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης μετά την κατάρρευση της οροφής, παραπέμπουν σε... βομβαρδισμένο τοπίο. Η οροφή έχει καταπλακώσει τα θρανία.
Από θαύμα οι μαθητές γλίτωσαν από σοβαρό τραυματισμό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη για την κατάρρευση της οροφής στο δημοτικό στη Θεσσαλονίκη – Τι δήλωσε
«Θα αναζητηθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των παιδιών μας», ξεκαθάρισε στις πρώτες του δηλώσεις ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.
Και πρόσθεσε για την κατάρρευση της οροφής στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη: «Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού».
Όπως είπε, «πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην νομαρχία σχολείο, στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους».
«Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή», συμπλήρωσε ο κ. Καϊτετζίδης.
Καταλήγοντας, γνωστοποίησε ότι το δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη όπου κατέρρευσε η οροφή θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.
«Με απόφασή μου, η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά για την κατάρρευση της οροφής στο 4ο Δημοτικό Πυλαίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχής εικόνα από drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας
Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Mε αίτημα του προς κάθε αρμόδιο πολιτειακό και πολιτικό παράγοντα
«Γιορτάζουμε όχι μόνο την ημέρα που ήρθες στη ζωή αλλά την ημέρα που αναγεννήθηκες»
Η πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και προληπτικές εξετάσεις γίνεται πιο απλή
Σώθηκε από ναυαγοσώστες που της έκαναν ΚΑΡΠΑ
Πού οφείλεται το φαινόμενο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ενισχύει την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού μετά από δωρεά της Ι. Τσέτη
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί αναμένονται το επόμενο 24ωρο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η διαδικασία έκδοσης και το κόστος
Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με τα τρία τελευταία μαθήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.