Ελλαδα

Φώφη Γεννηματά: Η τελευταία ανάρτηση στο Instagram

Η κοινή φωτογραφία με τον πατέρα της και τον Ανδρέα Παπανδρέου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Φώφη Γεννηματά με τον πατέρα της, Γιώργο, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου - Η φωτογραφία αυτή συνοδεύει την τελευταία ανάρτηση στο Instagram πριν από τον θάνατό της
Η Φώφη Γεννηματά με τον πατέρα της, Γιώργο, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου - Η φωτογραφία αυτή συνοδεύει την τελευταία ανάρτηση στο Instagram πριν από τον θάνατό της @fofigennimata/Instagram

Η Φώφη Γεννηματά, στην τελευταία ανάρτηση στο Instagram πριν από τον θάνατό της, επέλεξε μια φωτογραφία με την ίδια, τον πατέρα της και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η Φώφη Γεννηματά πέθανε σε ηλικία 56 ετών, έχοντας δώσει μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram προκαλεί συγκίνηση και συνεχίζει να κάνει τον γύρο των social media.

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, με την εικόνα του συζύγου της στην κηδεία να συγκλονίζει.

Λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της, η Φώφη Γεννηματά είχε κάνει μια ανάρτηση στο Instagram, με την οποία πραγματοποίησε μια ιστορική αναδρομή. Στη φωτογραφία είναι μαζί με τον πατέρα της, Γιώργο Γεννηματά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Στο μήνυμά της η Φώφη Γεννηματά αναφέρεται στην ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 με 48%.

Η τελευταία ανάρτηση που έκανε η Φώφη Γεννηματά στο Instagram

«Σαν σήμερα ο ελληνικός λαός σφράγισε το Συμβόλαιο με την Αλλαγή και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία, ήταν το σύνθημα της εποχής. Σύνθημα που μέσα του σπαρταρούσε το αίτημα για δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, δικαιοσύνη, ισότητα, εθνική περηφάνια.

» Στο άκουσμα της μεγάλης νίκης, χιλιάδες ανθρώπων ξεχυθήκαμε στους δρόμους. Οι μνήμες μου είναι νωπές, να κατεβαίνουμε κατά χιλιάδες την Πανεπιστημίου. Ένα ορμητικό ποτάμι νέων με τις σημαίες ψηλά, με τη μέθη της νίκης και τα όνειρά μας για μια Ελλάδα που θα αγκαλιάζει όσους για δεκαετίες ήταν στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο. Με τον ήλιο να φωτίζει κάθε απόκληρο, κάθε μη προνομιούχο, αποκλεισμένο, καταπιεσμένο.

» Σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια, ο λαός πίστεψε στην Αλλαγή και άλλαξε τη μοίρα του. Η ελπίδα δεν διαψεύστηκε. Το έργο των κυβερνήσεων της Αλλαγής απλώνεται στο σήμερα και μας στήριξε στα δύσκολα. Σήμερα, η ανάγκη για μια νέα Αλλαγή επανέρχεται. Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά και να δώσει ελπίδα. Με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα στο μέλλον, ενωμένη και δυνατή, όπως αξίζει στην ιστορία της. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή» αναφέρει το κείμενο στην τελευταία ανάρτηση που έκανε η Φώφη Γεννηματά πριν από τον θάνατό της.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ