Ελλαδα

28η Οκτωβρίου: Ματαιώνονται οι παρελάσεις και στον νομό Κιλκίς

Αναλυτικά όλες οι περιοχές που δεν θα γίνουν παρελάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ | ΦΩΤΟ: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

28η Οκτωβρίου: Ματαιώνονται οι παρελάσεις και στον νομό Κιλκίς - Σε ποιες άλλες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις.

Την απόφαση να ματαιωθούν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο νομό Κιλκίς πήρε στο Διοικητήριο, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση, η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας σε μια περίοδο κατά την οποία το επιδημιολογικό φορτίο στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς είναι ιδιαίτερα αυξημένο και τα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά σε υψηλό αριθμό, αναλογικά με τον πληθυσμό.

«Επισημαίνεται ότι, αύριο, Πέμπτη 28η Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες Δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς, οι επιμνημόσυνες δεήσεις και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα (κατά την οποία θα παραστούν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων), με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

28η Οκτωβρίου: Πού δεν γίνονται παρελάσεις φέτος

 

Τα πάνω κάτω στις μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου έφερε και φέτος ο κορωνοϊός στη Βόρεια Ελλάδα. Η μεγάλη διασπορά του ιού οδήγησε τις τοπικές αρχές να ματαιώσουν τις προγραμματισμένες παρελάσεις.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ακυρώθηκαν οι παρελάσεις, ενώ το ίδιο συνέβη και στη Θεσσαλία.

Στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση ματαιώθηκε, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου έλαβαν και δύο ακόμη νομοί στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για την Πιερία και την Ημαθία, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Πέλλα.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 4.165 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 841 στην Αττική, τα 591 στη Θεσσαλονίκη, τα 349 στη Λάρισα, τα 221 στη Μαγνησία, τα 140 στην Ημαθία, τα 125 στην Αχαΐα, τα 122 στην Πέλλα, τα 114 στην Πιερία και τα 102 στις Σέρρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ