Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Δεν θα γίνει τελικά η μαθητική παρέλαση

Λόγω εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν θα γίνει η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη λόγω εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά
Δεν θα γίνει η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη λόγω εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ματαιώνεται, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.

Την ημέρα αυτή θα γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί και στις 14.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου 2021 - Σε ποιους νομούς δεν θα γίνουν

Εν τω μεταξύ, να μη διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Νομό Πέλλας αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα.

Σε σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

Παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής (αντιπεριφέρειας, δήμων, Μητρόπολης, εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου), λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού. Αντίστοιχη απόφαση να μη γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έχει λάβει και η Ημαθία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ