Ελλαδα

Ο Ανδρέας Γ. Μπουντουβής για τη βία στα πανεπιστήμια

Η επιστολή του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανδρέας Γ. Μπουντουβής

Με επιστολή που απέστειλε στην Athens Voice, ο Ανδρέας Γ. Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σχολιάζει όσα έγραψε ο Απόστολος Δοξιάδης, σε πρόσφατη ανάρτησή του στα social media, για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αναλυτικά:

«Στη διαδικτυακή έκδοση του Athens Voice στις 22/10/2021 διάβασα το άρθρο του κ. Απόστολου Δοξιάδη με τίτλο “Πανεπιστημιακή βία: Ευθύνη σε υπουργούς και πρυτάνεις”.

Μέρος αυτού του άρθρου αναφέρεται στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) κ. Δημήτρη Μπουραντώνη. Δεν θα επαναλάβω τα γραφόμενα του αρθογράφου σας ούτε το ιστορικό, παλαιό και πρόσφατο, που συνδέεται με την αναφορά και δεν συμπίπτει με τη δική του αντίληψη για τα γεγονότα.

Με αδικία, υπεροψία και εμπάθεια ο κ.  Δοξιάδης διαπράττει τα εξής απαράδεκτα: 1) Προσβάλλει βάναυσα, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, το πρόσωπο και τον θεσμικό ρόλο του Πρύτανη του ΟΠΑ. Κατ’ επέκταση προσβάλει όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον κ. Μπουραντώνη, σφοδρά καταδικαστικοί της άθλιας εις βάρος του ενέργειας στις 29/10/2020.  Mε αφορμή το πρόσφατο απαράδεκτο περιστατικό βιαιοπραγίας κατά φοιτητή του ΟΠΑ, τον εγκαλεί, εκ των υστέρων, ότι δεν παραιτήθηκε τότε. 2) Προσκαλεί έμμεσα, ο κ. Δοξιάδης, τους καταδρομείς κουκουλοφόρους να απαλλοτριώνουν τον Πρύτανη της προτίμησής τους:  αυτοί να τον επισκέπτονται και να «φωτογραφίζονται» μαζί του και εν συνεχεία ο κ.  Δοξιάδης να τελειώνει τη δουλειά  καλώντας τον Πρύτανη που υπέστη την επίθεση να παραιτηθεί αν διαθέτει αξιοπρέπεια και ευθιξία. Εξαιρετικά, κ. Δοξιάδη!

Τότε, στις 29/10/2020, είχα δηλώσει, έχοντας υποστεί λίγες μέρες πριν καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο μου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ότι η ταμπέλα ήταν ως να κρέμεται από τον δικό μου αυχένα. Πράγματι, από τύχη δεν είχα προηγηθεί, να πληρώσω τότε με παρόμοιο τρόπο το τίμημα της ανάκτησης του κτιρίου Γκίνη στο συγκρότημα Πατησίων του ΕΜΠ.  Και έτσι γλύτωσα από την πένα του κ. Δοξιάδη που θα απαιτούσε να παραιτηθώ – ότι ακριβώς επεδίωκαν οι καταδρομείς με την επιχείρηση κατατρομοκράτησης.

Εν κατακλείδι, η αντίληψη που απαξιώνει συλλήβδην κάθε προσπάθεια που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια και που λοιδορεί Πρυτάνεις που μοχθούν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, σίγουρα δεν προσφέρει λύση παρά μόνο αυτοεπιβεβαίωση σε όσους πιστεύουν ότι την κατέχουν».  

Mε εκτίμηση,
Ανδρέας Γ. Μπουντουβής
Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ