- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άγιος Δημήτριος: Βγάζουν τις μάσκες για να φιλήσουν την εικόνα
Δεν διενεργούνται έλεγχοι μετά από αντιδράσεις των ιερέων
Άγιος Δημητρίος: Οι πιστοί βγάζουν τις μάσκες για να φιλήσουν την εικόνα στη Θεσσαλονίκη.
Γέμισε πιστούς για δεύτερη ημέρα ο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, καθώς μεγάλος αριθμός εισέρχεται στο εσωτερικό του ναού για τη λειτουργία. Παράλληλα, ο Όρθρος τελέστηκε χωρίς αστυνομικούς στις εισόδους της εκκλησίας.
Η πλειοψηφία των πιστών, σύμφωνα με το thesstoday, δεν φοράει μάσκα και δεν τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία δεν διενεργεί ελέγχους μετά τις αντιδράσεις των ιερέων.
Πέριξ του Ιερού Ναού η παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρκετά έντονη, σε μια προσπάθεια αποτροπής των περσινών εικόνων που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο και συνοδεύτηκαν από ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.
Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ούτε στις εισόδους ούτε εντός του Ιερού Ναού βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη συρροή πιστών, η πλειοψηφία των οποίων δεν φορά μάσκα και ασπάζεται τις εικόνες.
Επίσης σχεδόν κανένας από τους ιερείς δεν φορά μάσκα.
Αυτή την ώρα ξεκινά η επίσημη δοξολογία.
Άγιος Δημήτριος: Γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη
Από εχτές ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον Άγιο Δημήτριο. Κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εχοροστάτησε και μίλησε καταλλήλως αναφερόμενος στον βίο του μεγάλου αυτού Μάρτυρος του Χριστού.
Νωρίς το πρωί και ειδικότερα στις 8:00 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας πραγματοποίησε την επίσημη έπαρση της σημαίας μαζί με τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού στον Λευκό Πύργο.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου
Στο μεταξύ, σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω της δοξολογίας.
Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 05:00 έως τις 13:30 απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων σε τμήματα των οδών Αγίου Δημητρίου, Κασσάνδρου, Μακεδονικής Αμύνης και Αριστοτέλους, όπως επίσης κατά μήκος της οδούς Σελεύκου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.
Από το πρωί, γερανοί της Τροχαίας απομακρύνουν οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα σε σημεία όπου ισχύει η παραπάνω απαγόρευση και οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν να τα απομακρύνουν.
Την ίδια ώρα, αυξημένες είναι και οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την εκκλησία για την αποφυγή συνωστισμού.
Θεσσαλονίκη: Δεν θα γίνει τελικά η μαθητική παρέλαση
Σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπως έγινε από χθες γνωστό. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ματαιώνεται, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.
Την ημέρα αυτή θα γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά με τιμές εν ενεργεία υπουργού.
Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχής εικόνα από drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας
Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Mε αίτημα του προς κάθε αρμόδιο πολιτειακό και πολιτικό παράγοντα
«Γιορτάζουμε όχι μόνο την ημέρα που ήρθες στη ζωή αλλά την ημέρα που αναγεννήθηκες»
Η πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και προληπτικές εξετάσεις γίνεται πιο απλή
Σώθηκε από ναυαγοσώστες που της έκαναν ΚΑΡΠΑ
Πού οφείλεται το φαινόμενο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ενισχύει την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού μετά από δωρεά της Ι. Τσέτη
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί αναμένονται το επόμενο 24ωρο
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Η διαδικασία έκδοσης και το κόστος
Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με τα τρία τελευταία μαθήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.