Ελλαδα

Εργασίες σε δρόμους από την Περιφέρεια Αττικής

Βελτιωτικές κινήσεις σε Χαμοστέρνας και Τραπεζούντος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δρόμοι- Αθήνα
Δρόμοι- Αθήνα © EUROKINNISSI

Περιφέρεια Αττικής: Εργασίες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στους δρόμους. Παρεμβάσεις στη λεωφόρο Χαμοστέρνας και στη λεωφόρο Τραπεζούντος.

 

Παρεμβάσεις στους δρόμους, προωθούνται από την Περιφέρεια Αττικής σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας με στόχο την οδική ασφάλεια. Οι παρεμβάσεις αφορούν στη βελτίωση της σήμανσης επί της λεωφόρου Χαμοστέρνας, όπου συχνά σημειώνονται ατυχήματα αλλά και στην διάβαση πεζών στη λεωφόρο Τραπεζούντος έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Αγ. Στεφάνου. Στόχος της δεύτερης παρέμβασης είναι η αύξηση της ασφαλείας για τους μικρούς μαθητές.

Πιο αναλυτικά, στη λεωφόρο Χαμοστέρνας σε τρεις κρίσιμες θέσεις οδικών προσβάσεων της, βελτιώθηκε η οριζόντια σήμανση, με ζώνες αποκλεισμού και βέλη αριστερόστροφων κινήσεων για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα σημειωθεί αποσυμφόρηση στο συγκεκριμένο φωτεινό σηματοδότη επί της λεωφόρου στον κόμβο Πετραλώνων. Παράλληλα στον Αγ. Στέφανο αντικαταστάθηκαν οι φωτεινοί σηματοδότες με σηματοδότες led που παρέχουν τριπλάσια φωτεινότητα, εγκαταστάθηκαν νέα μπουτόν για την ενεργοποίηση του φωτεινού σηματοδότη από τους πεζούς αλλά και νέες πληροφοριακές πινακίδες διάβασης πεζών ενώ έγιναν και διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα. Αξίζει να επισημανθεί ότι για την συγκεκριμένη διάβαση θα ακολουθήσει από την Περιφέρεια, επίδειξη σωστής χρήσης της, στους μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
 
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ