Ελλαδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πώς σχολιάζει την πρόταση του εισαγγελέα

Το «ευχαριστώ» της στη Δικαιοσύνη και το μήνυμά της για την Έφη Κακαράντζουλα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ειδική μάσκα για τα τραύματά της προσέρχεται στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ειδική μάσκα για τα τραύματά της προσέρχεται στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στην πρώτη της δήλωση για την πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη για το βιτριόλι, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στη Δικαιοσύνη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, σε δηλώσεις της, έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μετά τη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του εισαγγελέα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι υπήρξε σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας από την Έφη Κακαράντζουλα.

Φορώντας την ειδική μάσκα για τα τραύματά της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, επισημαίνοντας ότι παίρνει κουράγιο από τη στάση τους στον «ισόβιο Γολγοθά» που περνά.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την έως τώρα στάση της δικαιοσύνη που μου δίνει πολύ κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα» τόνισε η Ιωάννα.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα. Παρούσες στο δικαστήριο ήταν τόσο η Ιωάννα όσο και η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Η δίκη συνεχίζεται την επόμενη Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Δίκη για επίθεση με βιτριόλι - Η πρόταση του εισαγγελέα για την Έφη Κακαράντζουλα

Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δίκη για την υπόθεση με το βιτριόλι να κηρύξουν ένοχη την Έφη Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Επιτέθηκε με ανθρωποκτόνο εγωισμό στην Ιωάννα» ξεκαθάρισε, αναπτύσσοντας το σκεπτικό του για την πρόταση ενοχής της 37χρονης κατηγορουμένης.

Κατά τον κ. Μαστραντωνάκη, η Έφη Κακαράντζουλα είχε «ποταπά κίνητρα» και ήταν αποφασισμένη να επιτεθεί στην Ιωάννα με ορμή και από μεγάλη εγγύτητα. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε από τους δικαστές να μην αποδεχθούν τον ισχυρισμό της Έφης πως την προηγουμένη της επίθεσης -που είχε βρεθεί πάλι στο σημείο και επιχείρησε να επιτεθεί- υπαναχώρησε γιατί σκέφτηκε πως θα κάνει κάτι κακό.

«Για λόγο που δεν κατέστη εφικτός, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες τις συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα» σημείωσε ο εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι.

Δίκη για βιτριόλι: Γιατί ζήτησε ο εισαγγελέας την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα - Το σκεπτικό της πρότασης

Μεγάλο μέρος της πρότασής του ο εισαγγελέας το αφιέρωσε σε όσα έγιναν την ημέρα της επίθεσης, που όπως σημείωσε ήταν η «ημέρα που άλλαξε για πάντα η ζωή της Ιωάννας».

Σημειώνεται ότι καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, έχουν έρθει στην επικαιρότητα τα βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Επικαλούμενος τα στοιχεία της δικογραφίας, ο εισαγγελέας επεσήμανε πως το υγρό ήταν ένα λίτρο θειικό οξύ σε μεγάλη πυκνότητα. « Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατέχομενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό, περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού, στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπό της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη τη ζωή της Ιωάννας».

Η Έφη Κακαράντζουλα είχε «ποταπά κίνητρα» ανέφερε ο εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι, ζητώντας να κριθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση
Η Έφη Κακαράντζουλα είχε «ποταπά κίνητρα» ανέφερε ο εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι, ζητώντας να κριθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναφερόμενος στις βλάβες που υπέστη η Ιωάννα από τη σφοδρή επίθεση έδειξε φωτογραφίες στους δικαστές από τα κατεστραμμένα ρούχα του θύματος, σχολιάζοντας: «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια».

Επίσης, σημείωσε πως η Ιωάννα γλύτωσε τον θάνατο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης: «Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνέπεια πέντε παραγόντων:

  1. Του ολιγαιμικού σοκ,
  2. της καύσης των αεριοφόρων οδών,
  3. της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10ml ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον 1 λίτρο,
  4. της διαβρωτικής δράσης του οξέως το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και
  5. συνεπεία των λοιμώξεων».

Όπως είπε ο εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στο πρόσωπο της Έφης Κακαράντζουλα «συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κινδύνεψε να πεθάνει από το βιτριόλι που της έριξε η Έφη Κακαράντζουλα, είπε ο εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση στην Καλλιθέα
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κινδύνεψε να πεθάνει από το βιτριόλι που της έριξε η Έφη Κακαράντζουλα, είπε ο εισαγγελέας στη δίκη για την επίθεση στην Καλλιθέα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Και κατέληξε: «Δεν απώθησε από τη συνείδησή της τη σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.