Ελλαδα

Ζερεφός για «Μπάλλο»: 50 χρόνια είχε να πέσει τόση βροχή

«Τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην αλλαγής στη σύσταση της ατμόσφαιρας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζερεφός για κακοκαιρία "Μπάλλο": Τέτοιας έντασης βροχή έχει να πέσει εδώ και 50 χρόνια
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΜΠΑΛΛΟΣ" ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ/EUROKINISSI)

Για αποσταθεροποίηση του κλίματος προειδοποίησε ο ακαδημαϊκός και μέλος της Επιτροπής Μελέτης της Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Ζερεφός.

Για αποσταθεροποίηση του κλίματος έκανε λόγο ο ακαδημαϊκός και μέλος της Επιτροπής Μελέτης της Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Ζερεφός. 

Mιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε το κύμα κακοκαιρίας Μπάλλος, σπανιότατο φαινόμενο. «Τέτοιας έντασης βροχή έχει να πέσει εδώ και 50 χρόνια» εξήγησε. 

Ο κ. Ζερεφός ανέφερε ότι έχουμε εναλλαγές από την απόλυτη ξηρασία πριν τις πυρκαγιές, στην απόλυτη υγρασία.  Τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην αποσταθεροποίηση του κλίματος εξαιτίας της αλλαγής στη σύσταση της ατμόσφαιρας δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Λέκκας με αφορμή την Κακοκαιρία Μπάλλος: Βιώνουμε ήδη την κλιματική κρίση

«Είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός νέων υποδομών καθώς ήδη βιώνουμε την κλιματική κρίση», σημείωσε ο κ. Ευθύμιος Λέκκας«Υπάρχει κλιματική κρίση όχι κλιματική αλλαγή», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρχουν συχνότερα τέτοια φαινόμενα.

«Ευρύτερα στο μεσογειακό χώρο, είναι ο ομφάλιος λώρος του κλίματος στον πλανήτη μας πολύ ευαίσθητος χώρος, θα έχουμε συχνότερα και μεγαλύτερα φαινόμενα σε περιοχές που δεν αναμένεται να τα έχουμε, και θα έχουμε συνθέτες κρίσεις και κινδύνους, δηλαδή ο ένας θα ακολουθεί τον άλλο ή θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα», παρατήρησε.

«Με αυτή τη λογική πρέπει να σχεδιάζουμε: πολλαπλοί κίνδυνοι - πολλαπλές κρίσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που ούτε καν φανταζόμαστε», προειδοποίησε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ