- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Λέκκας: Στον Κηφισό έπεσαν χθες 30 εκατ. τόνοι νερού
«Θα αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που ούτε καν φανταζόμαστε»
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τριάντα εκατομμύρια τόνοι νερό έπεσαν χθες στον Κηφισό - Προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα από τον Ευθύμιο Λέκκα.
Τριάντα εκατομμύρια τόνοι νερού έπεσαν χθες, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, στον Κηφισό όπως γνωστοποίησε ο Ευθύμιος Λέκκας.
Η χθεσινή επέλαση του «Μπάλλου» από την Αττική ήταν πρωτοφανής με τον καθηγητή να επισημαίνει πως στην Αττική, στη λεκάνη του Κηφισού -που αρχίζει από το Κρυονέρι, τις Αχαρνές και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του Λεκανοπεδίου- έπεσαν 30 εκατ. τόνοι νερού.
Λέκκας: Βιώνουμε ήδη την κλιματική κρίση
«Είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός νέων υποδομών καθώς ήδη βιώνουμε την κλιματική κρίση», σημείωσε ο κ. Λέκκας.
«Υπάρχει κλιματική κρίση όχι κλιματική αλλαγή», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρχουν συχνότερα τέτοια φαινόμενα.
«Ευρύτερα στο μεσογειακό χώρο, είναι ο ομφάλιος λώρος του κλίματος στον πλανήτη μας πολύ ευαίσθητος χώρος, θα έχουμε συχνότερα και μεγαλύτερα φαινόμενα σε περιοχές που δεν αναμένεται να τα έχουμε, και θα έχουμε συνθέτες κρίσεις και κινδύνους, δηλαδή ο ένας θα ακολουθεί τον άλλο ή θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα», παρατήρησε.
«Με αυτή τη λογική πρέπει να σχεδιάζουμε: πολλαπλοί κίνδυνοι - πολλαπλές κρίσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που ούτε καν φανταζόμαστε», προειδοποίησε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.