- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτρος Φιλιππίδης - Εισαγγελική πρόταση: Να δικαστεί για βιασμό
«Είναι επικίνδυνος και με ροπή στο έγκλημα»
Πέτρος Φιλιππίδης - Εισαγγελική πρόταση: Να δικαστεί για βιασμό κατ' εξακολούθηση και για δύο απόπειρες βιασμού.
Να παραπεμφθεί σε δίκη για βιασμό κατ' εξακολούθηση και για δύο απόπειρες βιασμού προτείνει για τον Πέτρο Φιλιππίδη η αρμόδια εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερη επικινδυνότητα του ηθοποιού και σταθερή του ροπή προς το έγκλημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε βάρος τριών γυναικών.
Η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέστηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.
H εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στην πρότασή της ότι «και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας».
Σημειώνεται ότι ο γνωστός ηθοποιός τόσο στις έγγραφες εξηγήσεις του στον εισαγγελέα όσο και στην απολογία του αρνήθηκε το σύνολο των καταγγελλομένων.
Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης
Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους καθώς κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι, όπως ζητούσε, αλλά θα πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως.
Οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του αφορούν και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.
Οι δικαστές δεν δέχθηκαν ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκισή του, ενώ φαίνεται πως απέρριψαν και τους ισχυρισμούς κατηγορούμενου πως οι καταγγέλλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, αφού τα ονόματα καμίας εκ των τριών δεν έχουν γίνει γνωστά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.