- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι θα δουν αυξήσεις
Oι αυξήσεις θα είναι από μηδενικές έως 2 με 3 ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών
Τι είπε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Σκρέκας αναφορικά με το ζήτημα των ανατιμήσεων στα τιμολόγια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Στις αυξήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.
Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως οι αυξήσεις θα είναι από μηδενικές έως 2 με 3 ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών. Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ τόνισε πως το κράτος δεν χάνει τον έλεγχο της επιχείρησης.
Τιμολόγια ρεύματος: Πόσο θα αυξηθούν – Τι είπε ο Κώστας Σκρέκας
Για την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις αυξήσεις, ο κ. Σκρέκας, τόνισε: «Για έναν πολίτη που θα έχει μία μέση κατανάλωση από 300 κιλοβατώρες έως 600 κιλοβατώρες, ή δεν θα δει καθόλου αύξηση ή θα δει μια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση 2 με 3 ευρώ. Αυτό θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου. Οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί θα έχουν δύο διακριτές γραμμές πάνω στο έντυπο. Η μία θα έχει να κάνει με την επιδότηση από την κυβέρνηση που θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα. Επίσης η ΔΕΗ και κάποιοι άλλοι πάροχοι έχουν εξαγγείλει μια ακόμη έκπτωση 9 ευρώ, ώστε να αντισταθμίσουμε σχεδόν το σύνολο των αυξήσεων. Από 600 κιλοβατώρες και πάνω θα δουν κάποιες αυξήσεις, πρόκειται για 2 στα 10 νοικοκυριά». Ο υπουργός διευκρίνισε πως οι αυξήσεις θα είναι ανάλογα με την κατανάλωση. Αλλά όπως είπε πως μέχρι τις 600 κιλοβατώρες όλοι οι πελάτες θα έχουν επιδότηση από την κυβέρνηση.
Ο κ. Σκρέκας, επεσήμανε πως η επιδότηση στα οικιακά τιμολόγια, σημείωσε θα ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου. «Εφόσον χρειαστεί θα στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Με τον ίδιο τρόπο. Για όσο διαρκούν αυτές οι συνθήκες», συνέχισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.