Ελλαδα

Εύβοια: Εικόνες θλίψης ένα μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Το βίντεο του Up Stories πάνω από την καμένη γη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύβοια: Καμένες εκτάσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου
Εύβοια: Καμένες εκτάσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου © Youtube / Up Stories

Εύβοια: Βίντεο πάνω από τις καμένες εκτάσεις - Οι ήχοι του κλαρίνου έναν μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ένα μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, η ομάδα του «Up Stories» πέταξε πάνω από την καμένη γη και κατέγραψε θλιβερές εικόνες από τα περίπου 500.000 στρέμματα καμένου δάσους. 

Στο βίντεο, σε συνεργασία με τον Ηπειρώτη κλαρινοπαίχτη, Γαβριήλ Τότσικα, έπαιξε σε σημεία της Εύβοιας που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές. «Ο σπαρακτικός ήχος του κλαρίνου που αντιλαλεί τόσο στο καμένο δάσος, όσο και στις κατεστραμμένες περιουσίες των κατοίκων του Νησιού, ακόμα και στα δεκάδες καμένα ξωκλήσια που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στα καμένα πλέον βουνά της Εύβοιας κυριολεκτικά ραγίζει καρδιές σε έναν ξεχωριστό μουσικό και αυθόρμητο τρόπο απόδοσης φόρου τιμής για αυτήν την τεράστια καταστροφή», σημειώνει η ομάδα του Up Stories.

Εύβοια ένα μήνα μετά την πυρκαγιά. Ένα κλαρίνο από την Ήπειρο αποδίδει φόρο τιμής στην καμένη γη.

Τo ένα τρίτο των δασών της Εύβοιας κάηκε από την πυρκαγιά

Το ένα τρίτο των δασών της Εύβοιας καταστράφηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά, σύμφωνα με ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Αξιοποιώντας τη βάση δεδομένων CORINE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτιμήθηκε ότι το 23% της συνολικής επιφάνειας της Ευβοίας καλύπτεται από δάση διαφόρων ειδών. Σύμφωνα με τις πρόσφατες λεπτομερείς δορυφορικές καταγραφές, η πυρκαγιά έκαψε το 33% αυτής της έκτασης, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των δασών της Εύβοιας.

Από τον συνολικό αριθμό των 508.000 στρεμμάτων που κάηκαν, τα 275.000 στρέμματα αφορούσαν δάση και τα 34.000 στρέμματα καλλιέργειες ελιάς. Η υπόλοιπη καμένη έκταση αφορά κυρίως άλλες αγροτικές καλλιέργειες και θαμνώδεις εκτάσεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ