- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός-Λύματα: Σε ποιες περιοχές έχουμε «έκρηξη» ιικού φορτίου
Σταθερό το ιικό φορτίο στην Αττική
Λύματα: Αυξητικές τάσεις σε περιοχές της χώρας για το ιικό φορτίο του κορωνοϊού - Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μετά τους ελέγχους.
«Έκρηξη» του ιικού φορτίου σε περιοχές της χώρας καταγράφουν οι εργαστηριακοί έλεγχοι του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα (24/8) στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 16 έως 22 Αυγούστου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 9 έως 15 Αυγούστου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα αστικά λύματα των εννέα από τις δώδεκα (9/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα, οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +81% στο Βόλο έως +292% στα Ιωάννινα, ενώ οριακή ήταν η αύξηση (+30%) στη Θεσσαλονίκη. Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής (+2%).
Ακόμη, οριακά πτωτική ήταν η μεταβολή στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Χανιά (-29%), ενώ μη ανιχνεύσιμο και κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου ήταν το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας.
Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με μη στατιστικά σημαντική μεταβολή (+2%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 09-15/08/21.
Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, στη Θεσσαλονίκη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+30%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 09-15/08/21. Επιπρόσθετα, την εβδομάδα 09-15/08/21, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σημείωσε επίσης οριακή αύξηση (+23%) σε σχέση με την εβδομάδα 01-08/08/21. Συνολικά, σε διάστημα τριών εβδομάδων, από τις αρχές Αυγούστου, η αύξηση που παρατηρήθηκε στο μέσο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης είναι +60%.
Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+152%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21. Έπειτα από την πτώση που παρατηρήθηκε κατά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (09-15/08/21), οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης επανήλθαν σε πρότερα υψηλότερα επίπεδα.
Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, παρατηρήθηκε αύξηση (+81%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο, σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21. Έπειτα από την πτώση που παρατηρήθηκε κατά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (09-15/08/21), οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης επανήλθαν σε πρότερα υψηλότερα επίπεδα.
Ηράκλειο: Την εβδομάδα 16-22/08/21, στην πόλη του Ηρακλείου, καταγράφηκε σημαντική αύξηση (+246%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21.
Χανιά: Την εβδομάδα 16-22/08/21, στην πόλη των Χανίων, καταγράφηκε οριακή μείωση (-29%), του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 09-15/08/21.
Ρέθυμνο: Την εβδομάδα 16-22/08/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, καταγράφηκε σημαντική αύξηση (+215%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης σε σύγκριση με την εβδομάδα 09-15/08/21.
Άγιος Νικόλαος: Την εβδομάδα 16-22/08/21, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, καταγράφηκε σημαντική αύξηση (+200%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 09-15/08/21.
Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, στην Πάτρα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης παρουσίασε μείωση με τις συγκεντρώσεις αυτού να πέφτουν σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα, δηλαδή σε επίπεδα που βρίσκονται κάτω από το όριο ποσοτικοποίησης της μεθόδου. Σημειώνεται ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες (09-22/08/21), παρατηρήθηκε σταδιακή μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης.
Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+282%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη, σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21. Έπειτα από την πτώση που παρατηρήθηκε κατά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (09-15/08/21), οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου
στα αστικά λύματα της πόλης επανήλθαν σε πρότερα υψηλότερα επίπεδα.
Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+160%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη, σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21. Έπειτα από την πτώση που παρατηρήθηκε κατά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (09-15/08/21), οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης επανήλθαν σε πρότερα υψηλότερα επίπεδα.
Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+292%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 09-15/08/21.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.