- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τζανάκης: Διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας λόγω μετάλλαξης Δέλτα
«Πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα πρωτόκολλα, τι είδους μάσκα να φοράμε»
Για την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.
Για τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας και τη χρησιμότητά της απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.
«Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα πρωτόκολλα, τι είδους μάσκα να φοράμε» τόνισε ο ίδιος, προκρίνοντας μάσκα υψηλής προστασίας (FFP2 / KN95 / N95) ή διπλή μάσκα (μία ιατρική και μία υφασμάτινη από πάνω).
Μάλιστα, ο κ. Τζανάκης εξέφρασε την εκτίμησε ότι εάν οι πανδημικοί δείκτες συνεχίσουν να έχουν τη σημερινή εικόνα και το πανδημικό κύμα μεταφερθεί στα αστικά κέντρα, δεν αποκλείεται η επιστροφή της μάσκας.
Ως προς την «ενισχυμένη» μάσκα (υψηλής προστασίας ή διπλή), ο ίδιος την συνέστησε στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό. Και αυτό, «γιατί το στέλεχος Δέλτα είναι ικανότερο να μεταδοθεί σε λιγότερο χρόνο και σε μικρότερη ποσότητα», όπως εξήγησε.
«Μας έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τα κρούσματα σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές» επεσήμανε ο ίδιος, ακόμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ενώ έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για τους ανεμβολίαστους, σημειώνοντας ότι «από το 95% στις μικρότερες ηλικίες μέχρι το 85% στις μεγαλύτερες ηλικίες τα ποσοστά των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι», ενώ έως και το 97% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.
Επιπρόσθετα, μιλώντας για τις ηλικίες άνω των 50 ετών, τόνισε ότι «περίπου 1,5 - 2 εκατομμύρια κόσμος σε αυτή τη κατηγορία είναι ευάλωτος, ανεμβολίαστος, και μπορεί να δώσει νούμερα που θα πιέσουν το υγειονομικό σύστημα».
Αναφερόμενος στο τείχος ανοσίας, σημείωσε ότι πρέπει να εμβολιαστεί το 80%-85% όλου του πληθυσμού, κάτι που χαρακτήρισε πάντως «πάρα πολύ δύσκολο». «Εγώ θα είμαι πολύ ικανοποιημένος με ένα 75%» ανέφερε και προειδοποίησε ότι «η πανδημία θα συντηρείται, δεν θα φύγει από τη ζωή μας», αν και σε χαμηλότερο βαθμό, αλλά θα επηρεάζει την καθημερινότητα όλων, όπως είπε. Για αυτό και όπως παρατήρησε, είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν οι πολίτες.
Τέλος, ο κ. Τζανάκης τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των ανηλίκων. «Για να έχουμε μια ομαλή εκπαιδευτική χρονιά και να μην κλείσουν εκπαιδευτικές μονάδες είναι καλό να εμβολιαστούν τα παιδιά ηλικίας 12 - 17 ετών» είπε συγκεκριμένα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει επικίνδυνα φαινόμενα έως Κυριακή, με Αττική στο επίκεντρο και ανέμους 10 μποφόρ
Tο ΣτΕ ανέτρεψε τα όσα είχε αποφασίσει στα προηγούμενα στάδια
Λόγω τεχνικού προβλήματος οι πολίτες δεν μπορούν να καλέσουν το «100»
Έρχονται αρκετές βροχές και καταιγίδες
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν πολίτης υπέβαλε αίτημα ανανέωσης διαβατηρίου, προσκομίζοντας την αστυνομική του ταυτότητα, που είχε εκδοθεί το 1972
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου για τον καιρό του Σαββατοκύριακου
Άγνωστο το πώς βρέθηκε στη περιοχή
Στη συνέχεια, άρχισε να κατευθύνεται προς τον Εθνικό Κήπο, όπου χάθηκαν τα ίχνη της
Ο νεαρός φέρει αιμάτωμα μέτριας βαρύτητας και δεν χρήζει χειρουργικής αντιμετώπισης
«Σειρά σου τώρα να αποδείξεις»
«Ο Θεός να χαρίσει υπομονή και παρηγοριά στους συγγενείς και στους φίλους τους», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ
Σε εξέλιξη ιστολογικές εξετάσεις μετά τη νεκροψία – Δεν προέκυψε σαφής αιτία θανάτου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.