- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΓΓΠΠ: Ποιες είναι οι Περιφέρειες όπου προβλέπεται σήμερα, Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.
Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (Επίπεδο 3) και σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου, στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Πολύ υψηλός (Επίπεδο 4) είναι στις Περιφέρειες Αττικής και Εύβοιας.
Ο χάρτη κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς:
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για 20/8:
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 19, 2021
🟠 Επίπεδο 4️⃣ σε #Αττική & νότια #Εύβοια
🟡 Επίπεδο 3⃣ σε περιοχές Στ. Ελλάδας, #Θεσσαλίας, Κεντρ. #Μακεδονίας, Αν.Μακεδονίας & #Θράκης, #Πελοποννήσου, #Κύθηρα, #Κρήτη, νησιά Δωδ/νήσων, Βορ. #Αιγαίου & #Ιονίου
ℹ️https://t.co/5jQN470hJU pic.twitter.com/YEBOjBatqn
Στο πλαίσιο αυτό, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Φωτιές: Σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας
Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.
Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:
- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
- Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
- Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου στο Σίδνεϊ
Ερεθισμούς στο δέρμα και τα μάτια καταγγέλλουν οι κάτοικοι
Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού -
Τραυματίστηκε 50χρονη οδηγός
Ένας ζωντανός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε μαθητές του εξωτερικού και σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς του λόγου
«Τον έμπλεξε ο συνάδελφος», λέει ο πατέρας του
Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό
Με αντι-NOTAM η Άγκυρα αμφισβητεί το FIR Αθηνών – Αθήνα: άκυρη και ανυπόστατη η τουρκική παρέμβαση
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για ισχυρά φαινόμενα, αφρικανική σκόνη και πολύ ενισχυμένους νοτιάδες
Μετά τις πρόσφατες φωτιές στα λεωφορεία
Ξεκινά τρισδιάστατη χαρτογράφηση σε όλη την Ελλάδα
Έκλεισε η γραμμή για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
Είχαν τσακωθεί για την γάτα τους
Η 95χρονη ηθοποιός βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο σπίτι της μετά από κινητοποίηση φίλων και αρχών
Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
«Θα σας μιλήσω όμως για τη ζωή» - Το συγκινητικό μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνεργασία Δήμου - Πρυτανικών Αρχών για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.