- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρούσματα κορωνοϊού - Το 80% αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα
Οι περιοχές που έχουν τις περισσότερες μολύνσεις της ινδικής μετάλλαξης
Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού επικρατεί στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ.
Περισσότερα από το 80% των νέων κρουσμάτων όλων των μεταλλάξεων του κορωνοϊού τα οποία ελέγχθησαν και δόθηκαν την Πέμπτη 12 Αυγούστου στη δημοσιότητα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα, επιβεβαιώνοντας, έτσι, τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού έχει ήδη επικρατήσει στη χώρα μας, ενώ, σε πολλές περιοχές της, η επικράτησή της ξεπερνά ακόμη και το 90%.
Σύμφωνα με τα σχετικά επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, στα 3.676 έχουν φτάσει τα καταγεγραμμένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, με την Αττική να «μετρά» ήδη 1.966 καταγεγραμμένα κρούσματα της μετάλλαξης.
Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της μετάλλαξης Δέλτα στην Περιφέρεια Αττικής παρατηρούνται στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας με 511 καταγεγραμμένα κρούσματα της μετάλλαξης, στον Νότιο Τομέα της Αθήνας με 504 καταγεγραμμένα κρούσματα και στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με 254 καταγεγραμμένα κρούσματα.
Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιες περιοχές στην Ελλάδα έχουν τα περισσότερα κρούσματα
Την Περιφέρεια Αττικής ακολουθούν, μεταξύ άλλων, η Θεσσαλονίκη με 285 καταγεγραμμένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, το Ηράκλειο Κρήτης με 205 καταγεγραμμένα κρούσματα, η Κορινθία με 109, το Ρέθυμνο με 75, το Λασίθι με 60, η Μεσσηνία με 51, οι Σέρρες με 50, η Πάρος με 44 και τα Χανιά με 26.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.