- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική και Εύβοια
Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 σε επτά περιφέρειες - Ανάμεσά τους Αττική και Εύβοια.
Επτά περιφέρειες της Ελλάδα θα βρίσκονται σήμερα, Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, στο πορτοκαλί σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διατηρώντας για μια ακόμα μέρα τη γενική επιφυλακή του Πυροσβεστικού Σώματος και την επιχειρησιακή ετοιμότητα ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού.
Ανάμεσα στις επτά περιφέρειες βρίσκεται η Εύβοια και η Αττική.
Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
- Περιφέρεια Κρήτης
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)
- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Ταυτόχρονα, η πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.
Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμπλοκές πριν από τη σέντρα οδήγησαν σε τραυματισμούς και άρον άρον αποχώρηση ομάδων
Συνελήφθησαν στην Κηφισιά - Εξετάζεται η εμπλοκή τους σε τρεις ακόμη ληστείες
Μάρτυρας κατήγγειλε εικονικούς βοσκοτόπους, ανύπαρκτες καλλιέργειες και ψευδείς ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ
Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές ζήτησαν οι οικότροφοι για την απόσυρση των μέτρων
Σύγκρουση σχολικού με ΙΧ στο Παλαιό Φάληρο προκάλεσε ανατροπή χωρίς τραυματισμούς
Επτά συλλήψεις για οργανωμένη σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους προσποιούμενη τεχνικούς ενέργειας
Προβλήματα στη γραμμή Άνω Λιόσια-Νέα Πέραμος από φωτιά στη Νέα Ζωή
Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της σχολικής χρονιάς
Καταρρέουν τα ποσοστά γεννήσεων στις μικρότερες ηλικίες
Το «παράθυρο» επιστροφής
Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σε παραλιακό κρηπίδωμα - Σε εξέλιξη η προανάκριση
Καταγράφηκαν ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή
Ο υφυπουργός ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για τις δοκιμές σύνδεσης με τη γραμμή Καλαμαριάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό του συμβάντος
Σε πανικό οι γονείς, φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους
Το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο αλλά ο δράστης συνελήφθη προχθές το μεσημέρι
Πώς θα κινηθούν Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.