Ελλαδα

Χαρδαλιάς: Μάχη στην Εύβοια - Καλύτερη η εικόνα στην Αττική

Σε πύρινο κλοιό χωριά - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες - Δύσκολες ώρες στην Ηλεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά στην Αττική
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά στην Αττική © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε νέα ενημέρωση για τις πυρκαγιές ανέφερε ότι η κατάσταση με τη φωτιά είναι δύσκολη σε Εύβοια και Ηλεία, ενώ γίνεται καλύτερη στην Αττική.

Τα νεότερα δεδομένα από τις πυρκαγιές σε Εύβοια και Αττική παρουσίασε σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, σε έκτακτη ενημέρωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς, την ώρα που οι εικόνες καταστροφής από Κρυονέρι και Δροσοπηγή προκαλούν θλίψη. Είναι η δεύτερη ενημέρωση μέσα στην ημέρα από τον κ. Χαρδαλιά για τις πυρκαγιές σε Εύβοια και Αττική μεταξύ άλλων.

Η κατάσταση με τη φωτιά στην Εύβοια είναι πολύ δύσκολη, με τους κατοίκους να είναι αντιμέτωποι με μία ακόμη νύχτα αγωνίας και τις φλόγες να φθάνουν στα Βασιλικά. Δύσκολες ώρες και στην Ηλεία, όπου η φωτιά έκαψε σπίτια.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «οι καταστροφές είναι μεγάλες» και η «μάχη συνεχίζεται». Παράλληλα, επανέλαβε αυτό που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές, ότι δηλαδή κρίνονται «αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις» και πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση όλων των πληγέντων.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι έχουν ξεκινήσει ολονύχτιες περιπολίες στις καμένες εκτάσεις για τυχόν αναζωπυρώσεις. «Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλη τη νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του αναφέρθηκε και στη μεγάλη διεθνή βοήθεια που συνδράμει τη χώρα στα πύρινα μέτωπα.

Διπλό μέτωπο στην Εύβοια - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Στην Εύβοια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι υπάρχει διπλό μέτωπο και στο βόρειο τμήμα του νομού επιχειρούν 475 πυροσβέστες και 35 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Beriev-200.

«Στο νότιο τμήμα της η κατάσταση είναι σταθερή, προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε διαρκώς» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι στο βόρειο τμήμα η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Στην Εύβοια έχουν μεταφερθεί δυνάμεις πυρόσβεσης που έφθασαν στη χώρα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

Αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα - Καλύτερη η εικόνα

Αναφερόμενος στη μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα, στην Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Όπως είπε, η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη.

Χαρδαλιάς: Νυχτερινές περιπολίες στα καμένα για τυχόν αναζωπυρώσεις

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς στη νέα έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές, σε σύσκεψη υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη αποφασίστηκε να επιτηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Αττικής όπου οι φωτιές είναι σε ύφεση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις στα καμένα.

'Εκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών από τον Νίκο Χαρδαλιά

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ