Ελλαδα

Τουρισμός: Υποχρεωτικό testing για ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΟΔΥ - Έλεγχοι για κορωνοϊό - Rapid test
ΕΟΔΥ - Έλεγχοι για κορωνοϊό - Rapid test © EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον Τουρισμό: Η εισήγηση της Επιτροπής ειδικών για υποχρεωτικό testing δύο φορές την εβδομάδα.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγηση για ενίσχυση του testing στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους του Τουρισμού σε όλη την Επικράτεια.

Συγκεκριμένα, στην εισήγησή της η Επιτροπή φαίνεται πως σημειώνει ότι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε όλη την επικράτεια θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα: μια φορά με τη μέθοδο του self test και μία με rapid test, ενώ το αποτέλεσμα των ελέγχων θα πρέπει να δηλώνεται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ληφθεί η απόφαση για διενέργεια δύο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις σε έξι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της επικράτειας. Συγκεκριμένα, το testing ισχύει στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους δήμους Ιητών, Θήρας και Πάρου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ