- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Επιδημιολόγοι: Εισήγηση για πιο αυστηρά μέτρα σε Μύκονο & Ρέθυμνο
Τα στοιχεία που οδηγούν τους ειδικούς στην απόφαση
Κορωνοϊός: Ποια η εισήγηση των επιδημιολόγων για αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας σε Μύκονο και Ρέθυμνο μετά τα κρούσματα.
Πιο αυστηρά μέτρα προστασίας από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου και Ρεθύμνου, εισηγείται τελικά η ειδική επιστημονική Επιτροπή του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19 στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπως αυτά αποτυπώνονται στα ημερήσια επιδημιολογικά δελτία του Οργανισμού, με 98 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού για την Τρίτη και με 114,47 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου δεν είναι η πρώτη, αλλά... η δεύτερη περιοχή της χώρας μας, στην κατάταξη των Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίες «οδηγούν» τη ραγδαία αυξανόμενη διασπορά του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.
«Πρωταθλήτρια» στην ίδια κατάταξη, δηλαδή στην πρώτη θέση, βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, με 14 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού την Τρίτη και με... 138,15 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.
Στην τρίτη θέση η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, με 47,66 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, και ακολουθούν ο Νότιος Τομέας της Αθήνας, με 47,56 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, με 47,23 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.
Και όλα αυτά, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης μετρά μόλις 62 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα για την Τρίτη και μόλις... 5,5 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Οι περιοχές που επηρεάστηκαν
Χείμαρρος πέρασε μέσα από το χωριό
Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Η ηλιοφάνεια στο νησί προκάλεσε την πρωτοβουλία των μαθητών να παρελάσουν
Πού υπάρχουν προβλήματα
Ο καιρός ήταν τελικά σύμμαχος
Το μήνυμά του για την επέτειο του «ΟΧΙ»
Ποιες περιοχές χρειάζονται προσοχή
Σε πρώτο πλάνο η «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Από την «Ασπίδα του Αχιλλέα» στη «Σφεντόνα του Δαβίδ»
Το πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου
Με συννεφιά και λίγη βροχή στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου
Όλα τα νεότερα για τον καιρό τις επόμενες ώρες
Οι περιοχές σε Red Code
Με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.