Ελλαδα

Η δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου που συγκλόνισε την Ελλάδα

Η εξιχνίαση του εγκλήματος και η αγάπη του κόσμου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος©Twitter
Η αποτρόπαια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, η εξιχνίαση του εγκλήματος και η αγάπη του κόσμου στον γνωστό ηθοποιό©Twitter

Η αποτρόπαια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, η εξιχνίαση του εγκλήματος και η αγάπη του κόσμου στον γνωστό ηθοποιό.

 Ο 43χρονος Γεωργιανός Ντέιβιντ Μουρτικνέλι συνελήφθη χθες για τη δολοφονία ενός συγκρατούμενού του στο κατάστημα κράτησης στην Αγιά Χανίων. Σε δύο χρόνια από σήμερα, θα αποφυλακιζόταν για ένα άλλο, αποτρόπαιο έγκλημα που έκανε 13 χρόνια πριν και συγκλόνισε το πανελλήνιο: τη δολοφονία του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου.

Νίκος Σεργιανόπουλος - Το στυγερό έγκλημα του Παγκρατίου

«Τετάρτη 7.40 το πρωί της 4ης Ιουνίου του 2008. Μετεώρων 14 στο Παγκράτι. Ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος, ο ζεν πρεμιέ της ελληνικής τηλεόρασης, βρέθηκε κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές, μέσα στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι» γράφει ο Πάνος Σόμπολος στο βιβλίο του «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως τα έζησα».

Η είδηση της δολοφονίας μεταδίδεται αστραπιαία και αναστατώνει τον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Οι γείτονες του ηθοποιού είναι σοκαρισμένοι από το αποτρόπαιο έγκλημα και η η αλλοδαπή οικιακή βοηθός του, η οποία είχε πάει λίγο μετά τις 7 το πρωί στο σπίτι για να δουλέψει, βρήκε τον ηθοποιό σφαγμένο και πνιγμένο στα αίματα. 

Η ιατροδικαστική έκθεση του Φ. Κουτσάφτη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το πτώμα βρέθηκε γυμνό επί του δαπέδου σε ύπτια θέση και κάμψη των γονάτων. Η πρόσθια επιφάνεια του σώματος φέρει μεγάλη ποσότητα ξηρού αίματος και μικρών αιμοπηγμάτων».

Στο αίμα και τα ούρα του βρέθηκαν κοκαΐνη, αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωσικά και βλεννολυτικά φάρμακα καθώς και προϊόντα μεταβολισμού κάνναβης. Αιτία θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ήταν τα «πολλαπλά τραύματα του λαιμού του θώρακος και της κοιλιάς δια νύσσοντος άμα και τέμνοντος οργάνου προκληθέντα». 

Σκηνή από την τηλεοπτική σειρά «Δύο Ξένοι»
Σκηνή από την τηλεοπτική σειρά «Δύο Ξένοι»

Οι έρευνες που κατέληξαν σε σύλληψη για τον θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου

Έπειτα από ενδελεχείς έρευνες, βρέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης πλυμένο, σκουπισμένο και με στραβωμένη τη λάμα στο συρτάρι της κουζίνας. Από το σπίτι έλειπαν οι δύο υπολογιστές του θύματος καθώς και το κινητό του τηλέφωνο. 

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση του εγκλήματος έπαιξαν τα αιματηρά πελματικά αποτυπώματα γυμνού ποδιού στον χώρο, από το σημείο όπου βρέθηκε πεσμένος ο ηθοποιός έως και το μπάνιο, αλλά και ίχνη αίματος στην κουρτίνα της μπανιέρας, στον νιπτήρα και σε μια πετσέτα. Όλα έδειχναν ότι ο δράστης, μετά την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, επιχείρησε να πλύνει και να σκουπίσει τα αποτυπώματα του.

Αφού ζητήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος, κλήθηκαν στην ασφάλεια και εξετάστηκαν δεκάδες ύποπτοι, οι περισσότεροι αλλοδαποί. Οι αρχές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο γνωστός ηθοποιός συνήθιζε να συνάπτει εφήμερες ερωτικές σχέσεις με αλλοδαπούς άντρες, τους οποίους γνώριζε τυχαία. 

«Όλοι λέγαμε τότε, ότι κι αυτό το έγκλημα θα έμενε ανεξιχνίαστο σαν του μακαρίτη του συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, επειδή από το σπίτι του συμπαθέστατου ηθοποιού περνούσαν αρκετοί εφήμεροι φίλοι» γράφει ο Πάνος Σόμπολος, όμως τελικά οι αρχές εντόπισαν τον δράστη 5 μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία, αφού ταυτοποίησαν τα δακτυλικά, παλαμικά και πελματικά αποτυπώματα του. Όπως ανακοινώθηκε, επρόκειτο για τον 30χρονο Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι.

 

Ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι
Ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι

Η περιγραφή του εγκλήματος από τον δράστη

Σύμφωνα με τον 30χρονο Γεωργιανό, το πρωί της 4ης Ιουνίου 2008, συναντήθηκε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο στην πλατεία Βικτωρίας. Ο ηθοποιός του ζήτησε να πάνε σπίτι του νa κάνουν χρήση κοκαΐνης ενώ του έταξε πως θα καλούσαν και κοπέλες «για να περάσουν καλά». Στο σπίτι του Σεργιανόπουλου, έκαναν πράγματι χρήση κοκαΐνης και έμειναν με τα εσώρουχα τους για να συνευρεθούν ερωτικά. 

«Ο Σεργιανόπουλος σε κάποια φάση άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και μου ζήτησε να μου κάνει εκείνος σεξ. Εγώ αντέδρασα γιατί δεν είμαι παθητικός και με έθιξε. Κατάφερα να του πάρω το μαχαίρι και άρχισα να τον μαχαιρώνω σε διάφορα σημεία του σώματός του. Όταν σωριάστηκε κάτω, κατευθύνθηκα προς το μπάνιο για να πλυθώ επειδή είχα γεμίσει αίματα. Έπλυνα το μαχαίρι και το τοποθέτησα στο συρτάρι της κουζίνας» κατέθεσε ο Μουρτικνέλι, ενώ παραδέχτηκε ότι φεύγοντας πήρε μαζί του το κινητό τηλέφωνο του θύματος, 100 ευρώ από το πορτοφόλι του και τους δύο υπολογιστές του. 

Ισόβια κάθειρξη για τον 30χρονο Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτζικνέλι

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, έκρινε ένοχο τον Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτζικνέλι για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. 

Το 20215, ο Μουρτζικνέλι έκανε αίτηση από τον Άρειο Πάγο να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για ισόβια κάθειρξη, η οποία όμως απορρίφθηκε. 

Μετά από 13 χρόνια φυλάκισης, ο 43χρονος πλέον γεωργιανός, θα αποφυλακιζόταν σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, αλλά συνελήφθη εκ νέου για τη δολοφονία  ενός συγκρατούμενού του μέσα στη φυλακή. O δράστης φέρεται να χτύπησε τον συγκρατούμενό του με αυτοσχέδιο μαχαίρι στην καρδιά.

90320-202993.jpg

Η αγάπη των συναδέλφων του και του κόσμου

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν ένας από τους πλέον αγαπητούς Έλληνες ηθοποιούς. Ο ρόλος του στους «Δύο Ξένους» απογείωσε την καριέρα του ενώ ο γοητευτικός κύριος Μαρκοράς κατάφερε να κερδίσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές. 

Μετά την ανακοίνωση της δολοφονίας του, έξω από την οδό Mετεώρων 14 στο Παγκράτι, το σπίτι όπου έζησε για 16 χρόνια, συγκεντρώθηκαν γράμματα και λουλούδια  ενώ στο διαδίκτυο και τα social media η συγκίνηση και η θλίψη για τον χαμό του ηθοποιού ήταν συγκλονιστική. 

Tο «Rest in Peace: Nikos Sergianopoulos», ένα γκρουπ αφιερωμένο στη μνήμη του θύματος που δημιουργήθηκε από δύο νεαρούς θαυμαστές του λίγο μετά την αναγγελία του θανάτου του, διαδόθηκε από στόμα σε στόμα φτάνοντας τα 400.000 μέλη. 

Το 2018, ακριβώς δέκα χρόνια από τη στυγερή δολοφονία, η τηλεοπτική του μητέρα Ντένη Μαρκορά (κατά κόσμο Ντίνα Κώνστα), είχε δηλώσει: «Μη μου θυμίζετε εκείνη την περίοδο καθόλου! Ήταν ό,τι πιο άγριο έχω ζήσει στη ζωή μου. Βίωσα τον θάνατό του σαν να ήταν παιδί μου και θα το φέρω βαρέως σε όλη μου τη ζωή.»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ