Ελλαδα

Πρότυπα Σχολεία: Σήμερα οι εξετάσεις εισαγωγής - Τα μέτρα

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές σε σχολείο©Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Μαθητές σε σχολείο©Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πρότυπα Σχολεία: Σήμερα πραγματοποιούνται οι εξετάσεις εισαγωγής - Όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς

Διεξάγονται σήμερα οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει παράνομη τη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ.

Κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο όλες και όλοι οι υποψήφιοι, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή χειρόγραφη βεβαίωση, στα οποία καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου (self-test, PCR ή rapid test) και τα οποία θα επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο.

Στη διάρκεια της εξέτασης θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, όπως η τήρηση αποστάσεων και η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους και όλες εντός των εξεταστικών κέντρων.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο οι υποψήφιοι δε συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δοκιμασία δεξιοτήτων, δεν προβλέπεται επαναληπτική δοκιμασία.

Παράνομη η απεργία που είχε προκηρύξει για σήμερα η ΟΛΜΕ

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε το Σάββατο (26/6) κατεπείγουσα αγωγή ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση που είχε προκηρύξει η ΟΛΜΕ, ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία. Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο υπογράμμισε ότι «οι πρακτικές αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ