- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
489 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα | 24.06.2021
15 νεκροί και 256 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ την ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, επιβεβαιώθηκαν 489 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Επίσης, καταγράφηκαν 15 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές του κορωνοϊού. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 256.
Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη. Η άρση των περιοριστικών μέτρων συνεχίζεται, με τους πολίτες να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκες από σήμερα και τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για να αποτελέσει παρελθόν η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021. «Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς», το μήνυμα Μητσοτάκη για τη μετάλλαξη Δέλτα από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχεται σε 419.909, εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Τα συνολικά θύματα της πανδημίας Covid-19 στη χώρα έχουν φθάσει τις 12.613.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Πέμπτη (24/6)
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 489, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
» Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 419.909 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 595 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.613 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 256 (65.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.639 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 65 (ημερήσια μεταβολή +30%).
» Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 59 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.