Ελλαδα

Καταγγελίες ότι καθηγητής αποπλανούσε ανήλικες στο Κρατικό Ωδείο

Σύμφωνα με την καταγγελία μία από τις κοπέλες που αποπλανήθηκε είναι ακόμα ανήλικη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιάνο
Πιάνο © Jordan Whitfield/Unsplash

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για καθηγητή που αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριες στο Κρατικό Ωδείο.

Τέσσερις κοπέλες καταγγέλλουν έναν καθηγητή πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης για αποπλάνηση και σύναψη ερωτικών σχέσεων επί δώδεκα χρόνια. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία μία από τις κοπέλες που αποπλανήθηκε είναι ακόμα ανήλικη.

«Ήμουν 15 όταν συνέβη το περιστατικό κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Με φλέρταρε έντονα, με πολιορκούσε. Κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί μου. Όλο αυτό διήρκησε ένα χρόνο. Και έληξε η σχέση γιατί μου ζητούσε επίμονα να ολοκληρώσουμε τις σχέσεις μας. Εγώ δεν ενέδωσα ποτέ ούτε υπέκυψα σε ερωτικές απαιτήσεις. Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπεία και με αφορμή το κίνημα #metoo βρήκα το θάρρος για να μιλήσω και να προστατέψω και τις άλλες κοπέλες» τονίζει η κοπέλα η MEGA.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν πρότεινε στον καθηγητή να χωρίσουν, εκείνος την έβρισε και της δημιούργησε πολύ μεγάλη ένταση.

Στη συνέχεια η κοπέλα αναγκάστηκε να σταματήσει τα μαθήματα στο ωδείο.

«Μολονότι τέθηκε υπόψη της διοίκησης του Ωδείου η υπόθεση από τον Μάρτιο, υπάρχει μια διαδικασία έρευνας – διερεύνησης πολύ adhoc. Όχι ΕΔΕ ή πειθαρχική διαδικασία. Επιδιώκουν να λήξει η σύμβασή του και να γίνει η επαναπρόσληψή του», εκτίμησε ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων, Κωνσταντίνος Μορτόπουλος.

Υπογραμμίζεται ότι ακόμα και σήμερα, ο καθηγητής διδάσκει στο ωδείο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ