Ελλαδα

Καθηγητής ΕΚΠΑ για καταγγελίες:«Δεν έχω ζητήσει γυμνή φωτογραφία»

Κάνει λόγο για φήμες και όχι για επίσημες καταγγελίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφίες από την παρέμβαση του φοιτητικού συλλόγου στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή
Φωτογραφίες από την παρέμβαση του φοιτητικού συλλόγου στο γραφείο του συγκεκριμένου καθηγητή © Facebook / Smass Media ΕΑΑΚ - ΕΜΜΕ

Τι απαντά ο καθηγητής του ΕΚΠΑ στις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών - Έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση.

Στις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν γίνει εις βάρος του απάντησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής του τμήματος ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων

«Αν κάτι έχει παρεξηγηθεί, περιμένω να το ακούσω σαν επίσημη καταγγελία και όχι σαν αόριστη φήμη. Φήμες διαδρόμων ακούγονται χρόνια, αλλά δεν τις λαμβάνω υπ' όψιν μου, ούτε απαντώ σε αυτές. Συγκεκριμένη καταγγελία δεν υπάρχει. Μόνο φήμες», υποστήριξε ο καθηγητής του ΕΜΜΕ, μιλώντας στην εκπομπή Live News στο Mega. 

Επιπλέον, σχετικά με τις καταγγελίες ότι ζητούσε από φοιτήτριες για να περάσουν το μάθημά του να ποζάρουν γυμνές, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι «το να ζητάω γυμνή φωτογραφία για να περάσω κάποιον σε μάθημα προφανώς και δεν έχει συμβεί ποτέ. Ούτε έχει ζητηθεί ποτέ ως άσκηση η γυμνή φωτογραφία ποτέ. Υπάρχει μια παρεξήγηση – δεν ξέρω πως έχει προκύψει- γι’ αυτό το θέμα της φωτογραφικής άσκησης που ζητείται στο πλαίσιο του μαθήματος. Δεν έχει καμία σχέση με το γυμνό». 

 

 

Εισαγγελική έρευνα για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ μετά τις καταγγελίες

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά για τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών για τη δράση καθηγητή του ΕΚΠΑ, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες, αλλά και να επιδείκνυε αντιδεοντολογικές συμπεριφορές σε βάρος τους.

Όπως έγινε γνωστό, μία ημέρα μετά την απόφαση να τεθεί σε αναστολή καθηκόντων, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, τίθενται υπό εισαγγελική διερεύνηση όσα καταγγέλλονται από φοιτητές του Τμήματος ΜΜΕ του ΕΚΠΑ για καθηγητή τους, ο οποίος σύμφωνα με φοιτήτριες, τους ζητούσε να φωτογραφίζονται για αυτόν. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φοιτητών, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση του πανεπιστημιακού, οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο ενέργειες σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και συμπεριφορές αντιδεοντολογικές σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών.

Η κ. Παπαγεωργακοπούλου δίνει εντολή να ερευνηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκινά, αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και να εξακριβωθεί αν ο καθηγητής έχει διαπράξει αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, αλλά και άλλα, όπως αυτό της παράνομης βίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ